Zo creëer je jouw eigen thuiskantoor

Heb je het afgelopen jaar veel thuis gewerkt en zal dit in de toekomst ook nog zo blijven? Dan is het slim om een goede thuiswerkplek te creëren voor jezelf. Iedere persoon heeft verschillende behoeften en verschillende mogelijkheden. Het is dus altijd kijken wat bij jou past en welke spullen je nodig hebt. Een grafische designer zal bijvoorbeeld meer schermen nog hebben dan bijvoorbeeld iemand die in de administratie zit. Afhankelijk van jouw werk kan je uiteindelijk bepalen wat je nodig hebt en welke spullen van essentieel belang zijn. In deze blog geven we je een aantal handig tips en tricks die je kunnen helpen bij het maken van jouw ultieme thuiswerkplek. 

Creëer genoeg licht!

Bij het kiezen van een werkplek is het eerste advies om te zorgen voor voldoende licht, bij voorkeur daglicht. Dit is belangrijk om te ontspannen en voldoende inspiratie op te doen. Als je 's ochtends aan een tafel moet zitten als je opstaat, moet je in ieder geval denken dat je er een tijdje uitgaat. Daarnaast is licht erg belangrijk voor je ogen bij lezen. Met veel licht zal je ruimte ook een stukje ruimtelijker zijn en lijken. Het zorgt uiteindelijk voor een betere sfeer en je zal langer productief zijn. Wanneer het donker is op je werkplek zal je merken dat je sneller moe wordt. 

Welke spullen heb je nodig?

Wanneer je thuis werkt heb je niet automatisch alle voorzieningen die je op werk ook hebt. Denk bijvoorbeeld aan een printer. Vergeet niet dat je bij je printer ook de juiste cartridges nodig hebt. Deze moeten vaak matchen met het merk die je hebt, schaf daarom bijvoorbeeld inktcartridges Canon aan als je een canon printer hebt. Inktcartridges zullen van groot belangrijk zijn als je veel papier print en dit ook nodig hebt voor tijdens je werk. 

Een goed bureau is een must

Ten tweede is het belangrijk om aan het bureau te zitten. Zorg ervoor dat het een stevige tafel is, en het belangrijkste is om een ​​comfortabele stoel te gebruiken. Bij afwezigheid van een bureaustoel is het aan te raden om extra kussens te plaatsen ter ondersteuning van je rug en zitting. Een ergonomisch goede zithouding zorgt ervoor dat je automatisch correct gaat zitten. Als de houding niet klopt, voel je dit al snel in je rug. Het is daarom belangrijk ook slim om vooraf verschillende bureaustoelen te testen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld in de winkel een aantal keer een zit test te doen.