Zonnepanelen zorgen voor directe besparing

We willen het allemaal: comfortabel leven en toch meer geld overhouden aan het eind van de maand. Dat valt nog niet mee! Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven. Maar als je je geld nu uitgeeft aan zonnepanelen, dan zorg je ervoor dat je in de toekomst minder geld hoeft uit te geven en dat je dus meer geld overhoudt aan het einde van de maand. Zonnepanelen zijn de energiebron van de toekomst, maar je kunt ze nu al op je huis laten installeren. Door gebruik te maken van zonnepanelen wek je je eigen elektriciteit op. En, ook niet verkeerd, de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt en die je niet gebruikt, kun je terugleveren aan de energiemaatschappij. Je betaalt dus veel minder voor je energierekening en je krijgt nog geld toe ook!

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt om volledig zelfvoorzienend te worden, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet je rekening houden met je gezinsgrootte, of er altijd iemand thuis is en met de ligging van je huis. Staat je dak (deels) in de schaduw, dan kun je nog steeds zonnepanelen laten plaatsen, maar dan leveren deze per stuk minder op. Laat je dus vooral goed informeren over de mogelijkheden en de vereisten.

Almere is gebouwd op nieuw land

Ergens in de jaren 80 werd een deel van het IJsselmeer leeggepompt en drooggelegd en is de Flevopolder ontstaan. Op dit nieuwe land zijn verschillende plaatsen aangelegd. Denk aan Lelystad en Almere. Deze plaatsen zijn dus redelijk nieuw en daardoor ook erg geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen op de koophuizen. Wil je zonnepanelen kopen in Almere? Dat is een goed idee! De huizen zijn nog dusdanig nieuw dat er maar weinig aanpassingen nodig zijn om deze geschikt te maken voor zonne-energie. Al bijna 20.000 huishoudens gingen je voor, dus het is wellicht de moeite waard om eens te informeren naar de mogelijkheden en het rendement.

Gasloos wordt beter met zonne-energie!

Het is de bedoeling dat er in Nederland steeds minder gas gebruikt gaat worden, maar dan moeten er wel andere manieren worden gevonden om de huizen te verwarmen en te voorzien van warm water. Door het gebruik van zonne-energie in combinatie met warmtepompen en warmwaterboilers kan je deze ontwikkeling nu al een stap voor zijn. Je kunt je huis veel voordeliger verwarmen, zeker wanneer je kijkt naar de huidige prijzen voor gas en elektriciteit!