Bestrijding processierups is een klus voor de vakman

Het is echter wel zo dat de vakman, zeker in het processierups-seizoen, niet altijd direct tijd heeft voor bestrijding processierups. En dat terwijl de brandharen van de rups je om de oren vliegen en bij jou, je kinderen en je huisdieren veel irritatie en soms zelfs benauwdheid kunnen veroorzaken. Bestrijding processierups laat je over aan de professional, maar dat wil niet zeggen dat je zelf geen actie kunt ondernemen om het probleem in de tussentijd tot een minimum te beperken. Je kunt de processierups niet bestrijden, maar je kunt wel het nest fixeren. Dit doe je met een speciaal, biologisch en 100% afbreekbaar middel. Zo zorg je ervoor dat de rupsen blijven waar ze zijn. De mensen van processierups bestrijden Tilburg kunnen daarna het complete nest verwijderen.

Bestrijding processierups is niet zonder gevaar

Niet alleen vanwege die nare brandharen die loskomen en voor flinke irritatie kunnen zorgen. Daar zal de bestrijding processierups zich goed tegen kunnen kleden. Maar wist je dat processierupsen zich, bij voorkeur, hoog in de bomen begeven? Ze maken daar hun nest en gaan dan, in processie, de omgeving verkennen en nieuwe nesten maken. Het is dus voor de ongediertebestrijder die je in de arm neemt bijna altijd een werkje dat op grote hoogte moet gebeuren. Hiervoor is een ladder vaak niet genoeg en moet er een hoogwerker aan te pas komen.

Moet processierups bestreden worden?

Moeten is een groot woord. Maar wanneer de processierups niet bestreden wordt, zal deze zich steeds blijven verplaatsen en uitbreiden. Dit kan ervoor zorgen dat steeds meer bomen en tuinen in de omgeving worden "besmet". Ook neemt de overlast van de rupsen toe naarmate er meer zijn. De gemeente pakt de openbare wegen aan door daar ervaren ongediertebestrijders in te schakelen. Wil jij van je nest processierupsen in je tuin af? Dan zul je daar zelf een bestrijder voor moeten vinden.

Vind online een bestrijder voor de processierupsen in je tuin

Je hoeft echt niet al te veel moeite te doen om een betrouwbare bestrijder van processierupsen te vinden. Je klinkt, bijvoorbeeld, op bovenstaande link en dan zie je al snel wie je bij jou in de buurt kunt bellen of mailen. Er zal altijd een prijsopgave worden gedaan en de rupsen worden verwijderd zonder je tuin aan te tasten. Bel zodra je de eerste tekenen van een nest processierupsen ziet. Voor je het weet zit je hele tuin er onder en leveren de rupsen een serieus gevaar op voor de gezondheid.