De leukste vakantiebestemmingen voor deze zomer

0
452
Bonaire zee

Het is tot nu toe een behoorlijk bijzonder jaar geweest. Onze normale levens zijn in de afgelopen maanden ontzettend overhoop gegooid door een wereldwijde pandemie. Sommigen van ons hebben weken thuisgezeten en daarnaast werken de meesten van ons momenteel nog steeds vanuit huis. We snakken er dus naar om weer het huis uit te gaan en een reisje te maken. Voor een lange periode was er ontzettend veel onzekerheid over deze zomer. Zou het überhaupt wel mogelijk zijn om op vakantie te kunnen gaan? Gelukkig lijkt het er momenteel op dat de maatregelen weer wat beginnen te versoepelen en daarnaast is het ook zo dat het vliegverkeer weer op gang komt. Het ziet er dus naar uit dat veel mensen nog op het laatste moment een vakantie zullen boeken. De vraag is natuurlijk, waar gaat de vakantie heen? In dit artikel bespreken we een aantal van de leukste vakantiebestemmingen voor deze zomer.

Veilige landen

Normaal gesproken kiezen we onze vakantiebestemming natuurlijk simpelweg door te kijken naar onze wensen en naar ons budget. Heel soms moeten we rekening houden met politieke situaties maar meestal zijn we redelijk vrij in onze keuze. Maar dit jaar is dat natuurlijk anders. We zullen moeten kijken naar welke landen we kunnen reizen en ook welke landen het veiligst zijn qua de pandemie. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid continue een lijst met landen waar ze bij houden of er heen gereisd kan worden en wat de risico’s zijn. Deze landen hebben een gele, oranje of rode status. Landen met een rode status kan meestal niet heen gereis worden of het wordt zeer afgeraden. Geel is de beste keuze voor reizen.

Met de auto

Aangezien er voor veel landen nog beperkt vliegverkeer is en je ook niet plotseling vast wilt komen te zitten is het een goede mogelijkheid om met de auto op vakantie te gaan. Natuurlijk doen normaal gesproken veel Nederlanders dit sowieso elk jaar. Je zult dit jaar alleen wat meer rekening moeten houden met welke landen de beste opties zijn. Gelukkig zijn de meeste vakantielanden zoals Frankrijk, Spanje en Italië weer mogelijke vakantiebestemmingen. Ook de Alpen in Zwitserland en Oostenrijk zijn weer toegankelijk dus mensen die graag een actieve vakantie in de bergen beleven kunnen daar ook heen. Het is ook lekker makkelijk om sociale afstand te houden wanneer je in de bergen aan het wandelen bent.

Tropische vakantie

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die toch liever met het vliegtuig naar een avontuurlijke en tropische bestemming willen gaan. Een hele goede optie wanneer je dit wilt doen is Bonaire. Een prachtig appartement op Bonaire huren direct naast het strand is relatief zeer goedkoop momenteel en het is er natuurlijk prachtig weer. Het eiland is relatief klein maar er is wel degelijk hartstikke veel te doen en te verkennen. Ben je dus toe aan vakantie, neem dan vooral eens een kijkje op sunwisebonaire.com/nl