Handlezen en handlijnkunde: Iets voor jou?

0
191

We zijn allemaal op zoek naar een bepaald soort houvast. Een bepaald gevoel van betekenis, van zekerheid. Sommigen van ons zoeken het in ons werk, anderen vinden het in boeken of andere media, en sommigen van ons weten niet zo goed waar we precies moeten zoeken. Waar vindt je nu een gevoel van betekenis? Van zekerheid? Een gevoel dat alles is zoals het hoort te zijn? Als jij je deze dingen weleens hebt afgevraagd, dan is de wereld van spiritualiteit wellicht iets voor jou. Heb je ooit gehoord van handlezen, bijvoorbeeld?

Wat is handlijnkunde?

Handlezen als werkwoord is eigenlijk het uitvoeren van de kunst die we handlijnkunde noemen (of chiromantie, in het oude Grieks). Het is een vorm van waarzeggerij waarbij de waarzegger tracht door middel van de kenmerken van iemands hand te bestuderen, persoonlijkheidstrekken en eventuele toekomstbeelden te zien. Het wordt beschouwd als een pseudowetenschap, maar kan nog steeds een gevoel van verlichting brengen voor zij die er in geloven. Leuk weetje: In Europa en Amerika lezen waarzeggers de handpalm direct, maar in India wordt de hand ingesmeerd met inkt en op een papier gestempeld, en de waarzeggers lezen daar dus de afdruk van de hand!

Handlijnkunde 101

Er zijn een aantal basisprincipes in de handlijnkunde. Ten eerste is de linkerhand een representatie van iemands ziel; hierin kan een waarzegger je emoties lezen en de doelen die je nog hebt in het leven zien en onderscheiden. De rechterhand is een representatie van je onvermoede talenten en andere dingen die je eventueel nog niet weet over jezelf. Ook zijn er 3 grote lijnen die worden gebruikt in de handlijnkunde, lijnen die elke handpalm heeft. Deze worden ook wel hoofdlijnen genoemd. De 3 hoofdlijnen zijn: de hartlijn, de levenslijn en de hoofdlijn (ik snap je verwarring). Deze en andere basisprincipes van de handlijnkunde zijn door iedereen te leren, maar het overtuigend lezen van een hand is wel echt een kunst. Dat kost veel oefening en tijd!

Vind je dit interessant? Online is ontzettend veel te vinden over handlijnkunde en andere spirituele principes en kunsten. Ieder van ons houdt zichzelf op een andere manier bezig met onze plek in dit universum, en spiritualiteit is een ontzettend fijne plek om rustig te onderzoeken wie je precies bent, en wie je wilt zijn. Raadpleeg dus iemand in je omgeving die zich hier al mee bezig houdt, of raadpleeg het internet. Veel succes met je reis!