De tuin tiptop in orde

0
192

Deze zomer is natuurlijk wat anders dan andere zomers. Waar we normaal gesproken naar een ver tropisch land zouden vliegen, of een Zuid-Europees strandland zouden rijden, blijven een stuk meer Nederlanders dit jaar in eigen land. En aangezien er nog altijd maatregelen gelden voor het houden van sociale afstand, zullen we deze zomer ook niet naar veel concerten of festivals gaan. We zullen veel thuis zijn en voor diegenen onder ons die een grote tuin hebben, ook veel tijd in de tuin door brengen. Dit is dus een goed moment om je tuin tiptop in orde te brengen er iets moois van te maken. In dit artikel bespreken we een aantal tips om van je tuin iets bijzonders te maken.

Perfect gazon

De meeste mensen met een tuin hebben dan ook een flinke grasmat liggen. En om je gazon netjes te houden is er best wel veel onderhoudt nodig. Een gazon onderhouden en verzorgen begint natuurlijk met een goede grasmaaier. Tegenwoordig zijn er zeer betaalbare automatische grasmaaiers die al het werk voor je doen. Je kunt deze grasmaaiers gewoon op je gazon loslaten en rustig wachten tot het gazon weer in orde is gebracht. Bij de aanschaf van een grasmaaier moet je wel rekening houden met het feit dat sommige grasmaaiers ontwikkeld zijn voor grotere gazons dan andere.

De planten en heggen bijhouden

Naast de grasmat wil je natuurlijk ook planten, bomen en heggen in je tuin netjes bijhouden. Natuurlijk is dit flink werken maar het hoeft niet zo heel vaak te gebeuren. Daarnaast is op een warme, zomerse dag in de tuin werken ook hartstikke leuk. Wanneer je de heggen en planten gaat bijsnoeien wil je natuurlijk eerst het juiste gereedschap in huis hebben. Snoeigereedschap bestellen kun je doen op verschillende e-commerce websites waar het niet veel kost. Het gereedschap wordt dan gewoon bij je thuisbezorgd en je hoeft er niet voor naar een tuinwinkel.

Vakantieparadijs

Om echt van je tuin te genieten deze zomer wil je er eigenlijk een klein vakantieparadijsje van maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een loungeset in te richten of een hangmat op te hangen. Een andere goede optie is om een klein zwembad in de tuin te leggen en daarom een zandbak te creëren. Dit is een creatieve manier om toch een beetje dat zand en zee gevoel te creëren. Natuurlijk kent Nederland ook regenachtige zomerdagen en daarom is het een goed idee om te kiezen voor een hangmat met eigen ophangpalen die je dus ook gewoon in de woonkamer kunt ophangen.