Dit zijn de modetrends van voorjaar/zomer 2022 

Het blijft buiten steeds langer licht en ook de zon laat zich steeds vaker zien, dit betekent dat het voorjaar er weer aankomt. Het ideale moment om eens goed te kijken naar je huidige garderobe en de modetrends voor het voorjaars- en zomerseizoen van 2022. Ben je benieuwd wat de belangrijkste trends van de aankomende zomer zullen zijn? Je leest er alles over in dit blog. 

Light denim & denim op denim 

Een belangrijke trend voor voorjaar/zomer van 2022 is light denim en het dragen van denim op denim. Je spijkerjasje in een lichte denim kleur mag dus weer uit de kast. Sterker nog, je mag het jasje ook bovenop een spijkerbroek dragen. Wil je op een meer vrouwelijke manier uiting geven aan deze trend? Bekijk dan eens de mooie spijkerjurken van Mart Visser. Deze prachtige jurken van Mart Visser combineer je gemakkelijk met een spijkerjasje in een lichte kleur blauw (of wit) en een sjaaltje met een vrolijke print. 

Monochroom gekleurde pakken 

Je hebt ze wellicht al in de winkels zien hangen: pakken in mooie, opvallende en volledig monochrome kleuren. Deze pakken gaan we nog veel zien in het jaar 2022. Of je nu kiest voor een casual oversized pak of juist meer strak en elegant; kies voor een damespak waarvan de blazer en pantalon dezelfde kleur hebben. Mooi meegenomen: je kunt de blazer en pantalon ook perfect combineren met andere kledingstukken. 

Athletic chic 

Het dragen van sportief ogende items en deze combineren met chique accessoires om zo tot een athletic chic look te komen was in 2021 al hot, maar in 2022 kunnen we niet meer om deze look heen. Kies bijvoorbeeld voor een sportieve pantalon met een opvallende sneaker en combineer het met een comfortabele sweater van kwalitatief hoogwaardig materiaal om volledig on trend de straat op te gaan. 

Low-rise rokken en shorts

Waar we in 2021 nog veel hoge tailles zagen, nemen we hier in 2022 afscheid van. De jeans, pantalons, rokken en shorts met een lage taille maken in 2022 namelijk weer een comeback. Niet iedereen is even blij met deze trend, want het is voor veel vrouwen met een normaal figuur lastig om flatterende low-rise kleding te vinden. Waren kledingstukken met een hoge taille helemaal jouw ding? Niet getreurd, want er is één belangrijke uitzondering op de low-rise regel; pantalons met een hoge taille mogen in het jaar 2022 nog wel. Kies dan wel voor een exemplaar met zeer wijd uitlopende broekspijpen.