Het kiezen van het juiste bed en matras

De beslissing nemen om een nieuw bed of matras te kopen kan moeilijk zijn. Hoe weet je nu welk bed of matras geschikt is voor jou met alle verschillende soorten en merken die beschikbaar zijn? In deze blogpost gaan we in op de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij uw aankoop. Dus heb je een nieuw bed nodig en vraag je je af: welk matras past bij mij? Lees dan vooral even verder.

Een goede nachtrust is meer dan een luxe

Hoe je slaapt is belangrijk. Het heeft niet alleen invloed op je dagelijks leven, maar ook op de lengte en kwaliteit van je leven. Daarom is het belangrijk om het juiste bed en matras te kiezen. Een goede nachtrust is niet alleen een luxe – het is een noodzaak. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een bed of matras. Je moet nadenken over je slaapstijl, maar ook over je budget en de grootte van je kamer. Gelukkig zijn er voldoende bedden en matrassen om uit te kiezen. Je kunt tegenwoordig werkelijk alles vinden, van een traditioneel springveermatras tot een traagschuimmatras of een luchtbed. Voor iedereen is er wel een bed of matras beschikbaar die bij hen past.

Verschillende soorten bedden

Bij het kiezen van een nieuw bed is het goed om te bedenken wat voor soort bed je wilt. Wil je een boxspring, of een gewoon tweepersoonsbed? Wil je een tweepersoonsbed die bestaat uit twee eenpersoonsbedden, of juist een grote queen of kingsize bed? Dit zijn handige dingen om van tevoren te beslissen. Dan is ook nog de vraag hoe hoog je wilt dat het bed is. Wil je onder het bed spullen kwijt kunnen? Dan is het verstandig om een hoger bed te kiezen. Ook heb je bedden met ingebouwde opbergruimte, wat heel handig kan zijn als je in een kleinere ruimte woont. Ook de lattenbodem bepaald hoe lekker het bed ligt.

Het kiezen van een matras

Naast het type bed, is ook het matras een zwaarwegende factor als het neerkomt op slaapcomfort. Je hebt zoveel verschillende soorten matrassen, en welke het beste geschikt is hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, maar ook of je rugklachten hebt, en of je een zij-, rug- of buikslaper bent. Over het algemeen is een stevig matras het beste voor de rug. Maar veel mensen vinden juist een zachter matras lekkerder liggen. Een optie zou kunnen zijn om te kiezen voor een stevig matras, en hier bovenop een topper matras te plaatsen die weer voor een wat zachter slaapoppervlak zorgt. Zo geniet je van een extra laagje comfort en de gezondheidsvoordelen van een stevig matras.