Drinken, drinken en nog eens drinken!

Als mensen hebben we een paar basis levensbehoeften en één daarvan is dat we genoeg vloeistof tot ons nemen om gehydrateerd te blijven. Dat ondersteunt niet alleen de normale werking van de processen in ons lichaam, het heeft nog veel meer voordeeltjes, daarover later meer. Maar eerst hoe zorg je nu dat je genoeg blijft drinken en wat moet je dan drinken? In deze blog vertel ik je er over. Lees je mee?

Water, met of zonder bubbels

Het beste om te drinken is water. Veel mensen vinden dit saai maar het is de puurste vloeistof en als je water drinkt, hydrateer je jouw lichaam zonder dat je extra calorieën tot je neemt. Je kan het gewone water ook af en toe eens afwisselen met water met prik als je dat lekker vindt, zo lijkt het toch nog alsof je een frisje drinkt maar eigenlijk is het gewoon water!

Een gezond smaakje

Wil je nu persé een smaakje toevoegen aan je drinken, kies dan voor een gezonde optie. Zo kan je fruit toevoegen aan je water en dit even laten staan. Zo voeg je op een natuurlijke manier een lichte smaak toe. Kijk anders naar biologische siropen, het liefst zonder suiker zodat je wel de voordelen hebt van een lekker drankje maar geen, of zo min mogelijk, nadelen.

Houd het bij

Als mensen moeten we ook genoeg drinken. Veel mensen doen dit niet, ook al hebben we schoon water overal tot onze beschikking. Je moet iedere dag 1,5e liter water drinken. Je kan dit bij houden door een gepersonaliseerde drinkfles te kopen en deze iedere dag te gebruiken. Zo zie je hoeveel je drinkt en heb je een leuke fles van Flaske.nl om mee te nemen, dan is de kans dat je hem kwijtraakt ook meteen een stuk minder. Doordat je jouw vooruitgang gedurende de dag kan bijhouden, motiveert dit vaak ook om meer te drinken en je doel te behalen.

Een stroom aan voordelen

Zoals ik al zei, heeft het drinken van voldoende water ook een hoop extra voordelen. Zo hydrateer je jouw huid meer en dit zorgt ervoor dat de huid er gezonder en jonger uit kan zien. Daarnaast geeft de inname van voldoende vocht je ook meer energie en kan je dus meer uit de dag halen. En hiernaast zijn er nog tal van andere voorbeelden maar dit is al een kleine greep uit de voordelen die al een aanzienlijke impact op je leven kunnen hebben!