Dromen over een goedkope iPhone

  Dromen over lagere prijzen. Doen we dat nu niet allemaal. De inflatie stijgt enorm en alles wordt dus duurder, zonder dat de salarissen evenredig meestijgen. In dit soort onzekere tijden houden we graag de hand op de knip. Belangrijke dingen in ons leven kosten nou eenmaal geld. Dit geldt dus ook voor onze bereikbaarheid. En met de lancering van de nieuwe iPhone 14-serie is het voor Nederlanders alleen maar duidelijker geworden dat deze toestellen voor velen al ontbetaalbaar geworden zijn. Gelukkig is er een voordelig alternatief.

  Koop refurbished

  Het was al langer bekend dat iPhones behoorlijk duur zijn. Maar met de lancering van de iPhone 14-serie in combinatie met de huidige inflatie stijgen de prijzen tot een nieuw record. Het kopen van een nieuwe iPhone is niet alleen duur, maar het is eigenlijk ook een aanslag op het milieu. Voor iedere nieuwe iPhone die wordt geproduceerd, moet er weer worden gegraven naar schaarse delfstoffen. Tijdens dit proces zijn er liters water nodig en komen er ook ongekend grote hoeveelheden CO2 vrij. De oplossing voor deze twee punten? Een iPhone refurbished. Maar wat is dit precies?

  Wat houdt refurbished precies in?

  Refurbished is het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. Dit betekent dat iedere gebruikte iPhone weer helemaal wordt opgeknapt. Ervaren technici buigen zich er over en analyseren het toestel op tientallen punten en repareren het waar nodig. Hoewel de binnenkant van deze toestellen makkelijk op te knappen is, is de buitenkant dat een stuk minder. Daarom worden refurbished iPhones vaak in meerdere uiterlijke gradaties verkocht. Zo heb je de A-gradatie waarbij er vrijwel geen krassen of deuken op het toestel aanwezig zijn. Een C-gradatie is daarentegen een stukje meer gehavend met duidelijk aanwezige krassen en deuken. Voor een C-grade betaal je dan natuurlijk ook een stuk minder dan voor een A-grade. 

  Welke refurbished iPhone moet je dan kopen?

  Oké, het concept van een refurbished iPhone is duidelijk. De vraag is echter, “welke iPhone moet je nu precies kopen?”. Er is namelijk een enorm groot assortiment. Nou, op dit moment zijn de iPhone 8 refurbished en de iPhone XS refurbished allebei zeer interessant. Het hangt ook af van je behoeften. Ben jij op zoek naar de meest voordelige, compacte iPhone mét vingerafdrukscanner? Dan zit je met de iPhone 8 refurbished in ieder geval goed. Heb je meer behoefte aan een premium iPhone? Wil je graag een iPhone met een dubbele camera en die ook nog eens over schitterend OLED-scherm beschikt? Dan is wellicht de iPhone XS refurbished een zeer interessante keuze. Let er wel op dat je een iPhone aanschaft die over het keurmerk Refurbished beschikt. Dan weet je zeker dat je de beste kwaliteit refurbished iPhone aanschaft.