Droomhuis gevonden

0
211

Wonen in jouw droomhuis: wie maakt dat nou mee? Het overkwam mij toen ik ging samenwonen met mijn huidige relatie. We waren op zoek naar een huis met speciale lichtinval. Na de zoveelste bezichtiging hadden we het wel gehad. We dachten: ‘OK, we doen er nog één en daarna houden we het voor gezien’. Het moment dat we de woonkamer binnenstapten wisten we allebei tegelijk: dit wordt ons nieuwe huis. Lees in dit bericht meer over de verbouwing van ons nieuwe stekje!

Hoe het verder ging

Na de benedenverdieping helemaal goedgekeurd te hebben, vervolgde onze bezichtiging naar de eerste verdieping. Hier werden we echt wakker geschud: er was hier al in jaren niks gedaan. Nu was het ook een oud pand, maar je zag wel echt een hele boel punten die vatbaar waren voor verbetering. Ondanks dat was het huis precies wat wij wilden hebben. En omdat wij eigenlijk de enige twee geïnteresseerden waren, konden we het kooptraject snel beginnen.

Al snel hadden we getekend en konden we de sleutel in ontvangst nemen. Toen begon het echte werk pas! En dan heb ik het met name over de badkamer.

Badkamer verbouwen

Het eerste wat wij wilden doen was de badkamer volledig slopen. We hadden een tekenaar in de arm genomen die een mooi ontwerp kon maken voor onze nieuwe badkamer. Al gauw kwam hij met een prachtig ontwerp waarin de buitenwand vrijwel volledig uit glas bestond, om zo de lichtval waar wij zo verliefd op waren geworden, na te bootsen.

Iets wat echter niet was meegenomen, was het feit dat hierdoor veel natuurlijk licht naar binnen zou komen vanuit één kant. Om dit het licht van beiden kanten te laten komen gingen wij op zoek naar een spiegel die het licht volledig zou kunnen weerkaatsen.

De zoektocht begon op het internet en al gauw kwamen wij uit bij Glassby.nl. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van spiegels op maat. Dit leek ons een perfecte match en  we hebben gelijk contact opgenomen. Na een tijdje aan de telefoon te hebben gezeten met een dame aan de andere kant van de lijn was het duidelijk voor ons: deze mensen weten waar ze het over hebben en kunnen goed advies over onze maatspiegel geven.

De perfecte woning

Na het hele proces te hebben doorlopen en de verbouwing te hebben afgerond kan ik met enige zekerheid zeggen dat mijn huis nu echt helemaal af is. De badkamer is perfect en nu het zomer wordt kunnen we er ook echt optimaal van gaan genieten, net zoals onze nieuwe spiegel op maat!