Mijn droomreis

0
309

Al sinds dat ik klein ben droom ik ervan om ooit in mijn leven een grote en lange reis te maken. De meeste mensen ziend at tegenwoordig als een rondreis door Bali met de scooter, of een roadtrip door Europa, maar ik niet. Benieuwd naar hoe mijn droomreis eruit ziet? Lees dan verder!

Vervoersmiddel van mijn dromen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik droom er dus al heel erg lang van om een reis te paard te maken. Alles wat hierbij komt kijken lijkt mij echt meer dan perfect. Het verzorgen, samen reizen en samen genieten van zo’n tocht lijkt voor mij echt het einde van de wereld!

Peru: land van mogelijkheden

Nu dan het land van mijn dromen: het land van mijn dromen is Peru. De mensen, de cultuur en de natuur. Alles van dit land heeft mijn interesse gewekt en nu kan ik het niet meer uit mijn hoofd krijgen. Het is een groot voordeel dat ik Spaans spreek, dan kan ik mezelf tenminste een beetje verstaanbaar maken.

Peru biedt tal van mogelijkheden als je het land wilt verkennen op de manier hoe ik dat wil doen, namelijk te paard. Ik zal hier onder wat meer van die mogelijkheden toelichten.

Als eerste biedt Peru de mogelijkheid om in de omgeving van Cusco te rijden. Voor degenen die deze plaats niet kennen; Cusco is een oude Inca-stad en ligt in een geweldig mooi gebied vol met archeologie, tempels en een rustig platteland.

Behalve Cusco, is het ook mogelijk om te paard nog een paar andere Inca-steden te bezoeken zoals Sacsayhuaman, Puka Pucara en Quenqo. Je kan ook een gids boeken die jou en een boel andere mensen te paard meevoert langs deze prachtige plekken, alleen daar hou ik zelf niet zo van. Ik ben meer van het alleen rondreizen, dat is dan ook wat ik ga doen als ik ooit de keuze maak om naar Peru te gaan voor mijn perfecte droomvakantie.

Ook voor paarden is Peru geen vervelende plek, dit land staat namelijk bekend om het voer dat de Peruanen de paarden voeren: muesli paard. Dit lijkt misschien wat ongewoon, maar wij kennen het ook gewoon in Nederland, alleen is het hier wat lastiger te krijgen. Gelukkig kan je bij Paardenvoer.nl terecht voor allerlei artikelen die de beste verzorging van jouw paard waarborgen!

Ook kan je ervoor kiezen om in de Heilige Vallei te gaan rijden. Hier raadt ik je dan weer wel een gids aan, omdat dit gebied langs Machupicchu komt en dit gebied behoorlijk toeristisch is. Ik ben zelf een vrij ervaren rijder, maar met dit in gedachten vind ik het toch fijner om met een ervaren gids te rijden in de wat drukkere gebieden.

Helaas blijft het voorlopig alleen nog maar bij dromen en zal ik mijn eigen paard hier vanuit huis nog moeten voeren met voermeesters paardenvoer.