Een geluk bij een ongeluk

0
168

Soms moet je geluk hebben in het leven. Bijvoorbeeld met je werkgever. De mijne is erg fijn, want erg modern. We mogen onze eigen tijd indelen en thuiswerken, zolang we onze opdrachten maar op tijd afhebben. Door die vrijheid en verantwoordelijkheid te krijgen, voel je je gewaardeerd. Zeker als je kinderen hebt, is het erg prettig om flexibel te kunnen zijn in je werktijden. Wel vergt het natuurlijk ook wat discipline, want je moet je uren wel maken om je werk af te kunnen krijgen. Verder is het uiteraard van belang dat je op andere werkplekken dan kantoor geen problemen met internet hebt. En niet met je laptop. Dat laatste overkwam mij laatst helaas. Mijn jongste schoof hem per ongeluk van tafel toen ik net wat te eten pakte en hij een spelletje op tafel wilde zetten. Nee, wacht. Nu ben ik namelijk echt een slechte moeder aan het zijn. Ik heb hem zelf uit mijn handen laten vallen. Zo stom! Ik had hem simpelweg niet goed vast en toen lag hij op de grond.

Pech

Dus ja, waar je de ene keer geluk hebt, heb je het andere moment pech. Alle horrorscenario’s gingen door mijn hoofd. De schade zag er namelijk behoorlijk heftig uit, want er zaten rare vlekken op het scherm en hij gaf geen beeld. Eerder had ik een keer een defect aan een iPad gehad en was toen erg goed en snel geholpen, dus wist ik meteen naar welke professionals ik toe moest voor mijn macbook reparatie. Het zijn gecertificeerde Apple experts en hebben vele originele onderdelen op voorraad. Dat is de reden waarom ik toen naar ze toe ben gegaan. Wat ook erg fijn is, is dat ze de optie hebben dat je je device naar ze op kan sturen in plaats van langs te brengen. Dat kwam deze keer perfect uit, want ik had die middag nog een belangrijke afspraak staan. Onderweg daar naartoe heb ik mijn macbook opgestuurd. Die afspraak verliep goed, maar op het moment dat ik weer naar huis ging, maakte ik me weer veel zorgen om mijn geliefde macbook. De dag daarna hadden ze hem ontvangen en lieten ze me weten wat er mis was, wat de reparatie zou kosten en wanneer hij klaar zou zijn. Gelukkig was alleen het scherm kapot en hoefde alleen die vervangen te worden. Een geluk bij een ongeluk!

Nieuw elan

Inmiddels ben ik weer volop aan de slag. Wel heb ik mezelf nu een paar regels gegeven. Dat als ik thuiswerk hem alleen op mijn werkplek gebruik. En als ik hem mee wil nemen, altijd eerst in de beschermende tas doe, voordat ik ermee rond ga lopen. Dat is dan weer het voordeel als er iets stoms of vervelends gebeurt: je leert ervan, waardoor het je niet snel weer zal overkomen. Het kan misschien even een deukje geven in je zelfvertrouwen, maar dat geeft weer extra motivatie je te revancheren en extra goed werk af te leveren. Na vallen staan we op, met nieuw elan!