Studententijd in Rotterdam

0
187

Na een leuke tijd te hebben gewoond in een studentenhuis. Is het nu tijd om mijn volwassen leven te gaan beginnen. Ik ben nu geen student meer. Ik studeer wel nog maar werk er ook bij. Dit jaar ben ik afgestudeerd als arts, mijn studie geneeskunde heb ik volledig afgerond en ik ben verder gespecialiseerd als kinderarts. Ik ben opgegroeid in Brabant en ik ben daarna gelijk gaan studeren en wonen in Rotterdam. Toen ik net begon met de studie kwam ik gelijk in contact met een studentenhuis. Hier heb ik gehospiteerd en kreeg ik direct de kamer. Dit was zo’n gezellig en leuk huis dat ik hier mijn hele studententijd ben blijven wonen.

Ontmoeting vriendin

Gedurende mijn jaren in het studentenhuis wisselde mijn huisgenoten. Steeds kwamen er weer nieuwe studenten en dat zorgde voor een leuke dynamiek. Het was wel jammer als een goede vriend of vriendin vertrok, maar dat hoort er natuurlijk bij. Na 2 jaar kwam er een heel leuk meisje in ons huis wonen. Later werd dit mijn vriendin. En we zijn nog steeds een gelukkig stel samen. Samen hebben we ook de wereld ontdekt. We hadden allebei even tijd voor onszelf nodig en om te ontspannen. Toen zijn we samen in Azië gaan rondreizen. Hier hebben we elkaar nog beter leren kennen. Verder hebben we toen ook veel nieuwe vrienden gemaakt. We ontmoetten veel medereizigers die ook aan het rondtrekken waren. Met sommige hebben we nog dagelijks contact. Er zat ook een Nederlands stel bij, hier zijn we goede vrienden mee geworden. Na deze geweldige reis hadden we allebei ook weer zin om te gaan studeren. We zijn toen afgestudeerd en mijn vriendin kreeg haar eerste baan aangeboden. Ik wilde mij nog graag verder specialiseren in de geneeskunde. Toen hebben we besloten om op zoek te gaan naar een huis en onze huisgenoten te vertellen dat wij uit huis zouden gaan.

Nieuw thuis op het oog

Mijn vriendin kreeg een baan aangeboden in Amsterdam. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een huis in die omgeving. Dit kam voor mij ook goed uit, omdat ik ook de mogelijkheid had om te gaan werken en studeren in het VUmc. Wat in Amsterdam-Zuid ligt. Amsterdam is wel redelijk prijzig. Uiteindelijk kwamen we bij een mooi en betaalbaar appartement in Amstelveen. We zijn het wezen bezichtigen en waren gelijk enthousiast. Paar maanden later was het zover, we konden ons nieuwe appartement tot ons nieuwe thuis gaan maken. Alleen heeft onze woonkamer best moeilijke afmetingen en konden we geen goede geschikte bank vinden die in ons huis paste. Toen zagen we bij een woonwinkel dat je ook je bank op maat kon laten maken. Dit was de oplossing voor ons probleem. We zijn achteraf heel erg blij dat we dit hebben gedaan. De bank pas nu mooi in ons appartement en is naar onze smaak.