Een investering in mijzelf

0
142

Gewicht

Ik was gewoon een beetje lui geworden. Ik kan het niet anders omschrijven. Van een wandelende baan ging ik naar een kantoorbaan. Ik leverde sporten in (want, geen zin), at net zoveel als ik deed tijdens mijn wandelende baan (want, nog altijd honger) en vond mijn nieuwe baan dusdanig vermoeiend dat ik buiten werk om ook minder bewoog. Voor ik het wist kwam ik subtiel steeds meer aan, tot ik uiteindelijk een keer op de weegschaal stond en deze aangaf dat ik het BMI had van iemand met overgewicht. Ik was stomverbaasd. Ik ging naar een proeflesje in de sportschool waar ik opgemeten werd, en de instructeur kwam tot precies dezelfde conclusie: ik was inderdaad wat te zwaar geworden. Ons doel werd dat ik tien kilo er af zou krijgen. Dat was ongeveer wat ik er in het anderhalf jaar aan had gegeten, dus dat gingen we proberen er af te krijgen. Ik kreeg een sportschema mee waarbij ik drie dagen in de week ging sporten. Tweemaal doordeweeks en één keer in het weekend. Daarnaast kreeg ik een aantal recepten mee zodat ik anders ging leren koken en eten. Ik moet zeggen: het viel me eigenlijk best mee.

Krak

Maar een paar weken geleden maakte ik een behoorlijke fout. Ik bukte om een gewicht te pakken met een bolle rug, en… krak. Het schoot er in. Ik voelde al meteen dat het niet helemaal jofel was. Ik ben snel naar huis gegaan en op de bank gaan liggen, maar ik kon bijna niet bewegen. Alles deed pijn, mijn vrouw moest mij rechtop trekken en als ik naar de wc moest ging ik kruipend. Daar ging het sportregime. Met hulp van de fysio kon ik na een week of twee weer beginnen, maar echt gewichtheffen zat er niet meer in. Ik kon wat yoga doen en wat rekken en strekken, maar verder niet. Los van het feit dat het zonde was van mijn dieet, vond ik mijn kantoorbaan op dit moment het vervelendste. Ik werk veel thuis en ik kon nauwelijks een halve dag op die stoel zitten. Of ik nou ging staan, zitten of liggen tijdens telefoontjes: alles deed pijn. Ik besloot daarom toch maar geld in mijzelf te investeren en heb bij Bureaustoel24 een  goede Bureaustoel gekocht. Daardoor kan ik een stuk langer werken en ik merk dat mijn klachten veel sneller afnemen dan ze deden toen ik op de oude stoel zat. Hopelijk kan ik snel verder werken aan mijn doel!