6 Bieren die je geproefd moet hebben

0
182

Speciaal bier is ongekend populair de laatste jaren. Eigenlijk is bier al duizenden jaren ontzettend populair. Het eerste bier wat ooit gebrouwen is dateert namelijk ongeveer uit 4000 jaar voor Christus. Geen wonder dat het gele goud nog steeds in grote getallen elke dag wordt gedronken door jong en oud. Onze voorouders deden dit namelijk al ruim 6000 jaar geleden. Er komen elke jaar dan ook steeds meer bieren bij van bekende brouwers maar ook van nieuwe brouwers. Het is namelijk steeds makkelijker geworden om je eigen bier te brouwen. Echte fijnproevers spelen met ingrediënten om tot een nieuwe onvervalste bier te komen waar we allemaal van kunnen genieten. Daarom zetten we in deze blog 6 bieren op een rijtje die je geproefd moet hebben. 

Uiltje Dr. Raptor Imperial IPA

Met 9,2% alcoholpromillage is de Dr. Raptor Imperial IPA een krachtige ipa beer van de Haarlemse brouwerij Uiltje Craft Beer. Beloond met een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge is de Dr. Raptor een IPA die je geproefd moet hebben. Uiltje staat bekend om zijn stoere bieren met een leuke storyline. Zeker het proberen waard. 

La Chouffe Blond

Geen nieuwkomer maar wel een absolute topper, de La Chouffe Blond. La Chouffe staat bekend als het kabouterbier, maar pas op, deze kabouterbier kan er goed inhakken. Met 8% wordt deze bier ook wel gezien als een zware blond bier. Met fruitige smaken is dit een prachtig biertje voor in de zomer. 

Kompaan No. 39 Bloedbroeder 

Deze stout bier van Kompaan heeft krachtige, pure smaak. Ook deze bier heeft de gouden medaille gewonnen op de Dutch Beer Challenge in 2017. Met 9,1% alcoholpromillage is dit een stevig bier met intense smaken. Voor de liefhebber van bitter bier is deze stout een beleving. 

De 7de Hemel Visioen

Brouwerij De 7de Hemel heeft een prachtige bier geproduceerd ‘Visioen’ met aromatische smaken van chocola, koffie en een toets van zwarte bessen. Deze India Pale Ale behoort tot de blonde bieren en is zeker een verrassing voor elke bier liefhebber. 

Mort Subite Witte Lambic

Een van de best verkochte bieren van het moment is de Mort Subite Witte Lambic. Dit frisse en fruitige biertje zorgt voor een verrassing op de tong. De Witte Lambic is een goed doordrinkbaar witbiertje met een promillage van 5,5%. 

Chimay Blauw

De Chimay Blauw is een uitzonderlijke donker trappistenbier uit België. Deze tripel is een aanrader voor liefhebbers die gewoonlijk niet van donker bieren of tripels houden. Met smaken als karamel en toffee is dit meesterlijke biertje een plezier voor iedere bierliefhebber.