Een onbetaalbare badkamer voor een prikkie

0
139

We wonen allemaal het liefst in een fijn huis waar genoeg ruimte is voor ons, de mensen en dieren waar we mee samen wonen en onze spullen. Maar naast ruimte willen we misschien nog wel veel liever comfort. Dat is vaak ook nog makkelijker te regelen dan ruimte. Bijvoorbeeld als het gaat om de badkamer. Vaak vergeten we die een beetje als we het huis een upgrade geven, we zijn er natuurlijk niet zo veel als bijvoorbeeld de woonkamer. Maar toch is dit de ruimte waar we misschien wel op z’n meest kwetsbaarst zijn en onszelf het meest bewust verzorgen. Een beetje fijne badkamer is geen overbodige luxe en hoeft je ook geen rib uit je lijf te kosten.

Budget versus onbegrensd

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de hele boel te verbouwen. Maar enkel door het plaatsen van een nieuwe complete douchecabine geef je jouw badkamer al meteen een hele opfrisbeurt. Gelukkig zijn er tal van winkels en webshops waar je sanitair kan aanschaffen voor een goede prijs. Duurder betekent namelijk niet altijd beter. Het helpt wel om van tevoren een plan te maken. Zeker wanneer je een budget aanhoudt. Op die manier weet je wat je nodig hebt en raak je niet afgeleid door alle andere opties.

Keuzes, keuzes

Want wanneer je iets met een budget doet, zoals het inrichten of verbouwen van een badkamer, dan draait het vaak om keuzes. Natuurlijk ligt wat je kan plaatsen ook aan de ruimte die je daarvoor beschikbaar hebt maar je kan nog zo veel ruimte hebben, zonder het geld blijft het een lege ruimte. Zo moet je misschien kiezen tussen een douche of een bad. Hier is dat eerdergenoemde plan weer heel handig bij. Je kan hier makkelijk op aangeven wat je prioriteiten zijn. Misschien wil jij wel een badkamer met een dubbele wasbakken. Dat neemt dan weer meer ruimte in dan een enkele waskom met kraan.

Kleed het aan

Houdt in je budgettering ook ruimte voor decoratie. Dit lijkt misschien niet belangrijk maar een zachte handdoek om je na het wassen mee af te drogen, blijkt na een lange dag van onschatbare waarde te zijn. En dan kun je die handdoeken maar beter meteen in een leuk kleurtje kopen. De badkamer is ook een goede plek voor wat plantjes en zo creëer je langzaam maar zeker een hele fijne plek zonder dat je helemaal uit de bocht vliegt qua geld. En dat noemen we dan een onbetaalbare badkamer voor een prikkie.