Verschillende soorten foto’s

0
144

We zitten midden in het digitale tijdperk. Er is geen één veld dat zich zo snel ontwikkeld als het technologieveld. Iedere dag worden er weer nieuwe uitvindingen en ontdekkingen gedaan en worden er ook weer nieuwe apparaten op de markt gebracht. En met die ontwikkeling komt natuurlijk ook het feit dat er onder de mensen nieuwe vaardigheden ontwikkeld worden en daar komen weer hobby’s uit voort. Denk maar aan het welbekende gamen, maar ook het maken van foto’s is tegenwoordig enorm populair. Wat voor soorten foto’s dan? Nou de volgende;

Het gezellige kiekje

We maken allemaal natuurlijk graag foto’s om onze leukste momenten samen te kunnen blijven herinneren. Vaak is dit geen serieuze hobby of bezigheid en denken we er toevallig aan om af en toe een foto te maken als de hele vriendinnengroep bij elkaar is of als je peuter iets super schattigs doet. Dat is er weer één voor in het foto boek. De één maakt meer foto’s dan de ander maar het is meer gewoon voor de gezelligheid.

De wilde natuur

Andere mensen zien fotograferen wel meer als een bezigheid en hobby die tijd en aandacht vraagt en waar je je zeker in kan ontwikkelen. Veel geziene professionele fotografie richt zich dan ook op de natuur. Van ingezoomde beelden van gekleurde insecten tot weelderige berglandschappen, in deze categorie kom je het allemaal tegen. De natuurfotograaf heeft een hele tas vol met apparatuur en is er ook zeker niet bang voor om zijn handen vuil te maken of om een paar dagen in de wildernis te kamperen, alles voor die perfecte foto. Misschien specialiseer je je wel in bepaalde soort foto’s en ben je altijd in het donker op pad met een nachtkijker.

De mooie mens

De fotograaf die heel goed overweg kan met diezelfde ingewikkelde apparatuur maar die het niet persé nodig heeft, is de fotograaf die het dagelijks leven en de mens vastlegt. Hoe professioneler je bent, hoe beter je apparatuur vaak maar als je het als een leuke hobby ziet, heb je niet altijd de nieuwste camera nodig. Jij hebt een oplettend oog voor alles wat er op een dag gebeurt. Vallen de kleuren precies goed samen? Dan heb je jouw camera al in de hand. Jij laat de schoonheid zien daar waar de meeste er in de haast van alledag aan voorbij gaan.

Natuurlijk zijn er meer categorieën en hangt het ook af of je alleen voor je hobby fotografeert of foto’s maakt in opdracht van een werkgever maar misschien past één van de genoemde stukjes wel bij jou?