Een wespennest in je huis: Wat nu?

0
165

Wespen. Veel mensen zijn er bang voor, sommigen zijn er allergisch voor, maar wat je ook van wespen vindt, een ding is zeker: een wespennest in huis, of in de buurt, is erg naar. Gelukkig zijn er manieren om hiervan af te komen. Wespenbestrijding Zwolle, wespen bestrijden Rotterdam, waar dan ook is een wespennest verwijderen mogelijk. Hieronder ook nog wat snelle tips voor als je inderdaad een wespennest in de buurt hebt.

De eerste stappen

Zorg er allereerst voor dat jij en je huisgenoten veilig zijn. Dit klinkt wellicht wat dramatisch, maar wespen kunnen toch nog best wat schade aanrichten. Zorg er dus voor dat iedereen getest is op wespenallergie, en regel eventueel, als het echt te erg wordt, tijdelijk een ander verblijf tot het probleem is opgelost. Een ander verblijf is sowieso tijdelijk nodig wanneer de ongediertebestrijding komt, dat is namelijk niet een proces waar je voor thuis mag zijn.

De professionals

Wespen zijn voor veel mensen een angst. De insecten zijn anders dan bijen, die maar een keer steken voordat ze doodgaan. Wespen kunnen meerdere keren steken. Wel steekt ook een wesp niet zomaar; enkel als hij zich bedreigt voelt. Nu zijn wespen wel wat agressiever dan bijen, dus voelen ze zich wellicht ook sneller bedreigt. Een wespennest wordt het beste verwijderd door professionals, omdat zij dus ook weten wat ze doen. Vooral bij een wespennest in een moeilijke hoek, op een zolder of in een dakgoot, is het belangrijk dat je er niet zelf mee aan de slag gaat. Het zijn dan insecten, maar een groep wespen is nog altijd gevaarlijk, zeker als je ook nog eens op een hoogte staat of aan het balanceren bent. Professionals dragen hierbij ook nog eens beschermende kleding, en hebben middelen die ervoor zorgen dat de wespen niet agressief worden. Ook moet de gemeente vaak toestemming geven voor de verwijdering van een wespennest. Het overlaten aan professionals is dus vaak beter.

Maak je dus niet teveel zorgen als je last hebt van wespen. Alhoewel het naar is, er zijn mensen getraind om dingen zoals wespennesten voorzichtig en zonder schade te verwijderen. Zorg er dus voor dat je ergens hebt om naartoe te gaan terwijl dit gebeurd, dat je zeker weet dat niemand allergisch is (en als er iemand wel allergisch is, dat diegene vooral uit de buurt blijft) en dat de professionals in staat zijn om te doen waar ze voor gebeld worden. Dan komt het helemaal goed.