Er even helemaal tussenuit zonder ver te reizen?

Soms wil je er gewoon even tussenuit. Even de dagelijkse dingen en zorgen achter je laten. Even een andere omgeving, uit de dagelijkse sleur, en genieten van alles om je heen. Van de mensen die met je mee gaan, maar ook van de natuur, eventueel aangevuld met lekker eten en drinken, bijzondere uitjes en andere activiteiten. Waar ga je dan heen, zeker als je geen zin hebt om al te ver te reizen? Dan blijf je gewoon in Nederland!

Je hoeft niet ver te reizen om er toch uit te zijn

Om even in een heel andere omgeving te zijn, er echt even tussenuit te zijn, hoef je niet ver te reizen. In Nederland hoef je namelijk even in de auto te zitten om in een heel andere omgeving terecht te komen. Woon je in Drenthe, en wil je wel eens iets anders? Binnen een paar uur zit je aan de Noorzeekust, en geniet je van het strand en de zee. Heel anders dan thuis! Of rijd juist naar het zuiden, en zie het vlakke Drentse landschap langzaam overgaan in steeds meer heuvels als je de Veluwe nadert. Rijd nog wat verder door en je zit in Limburg, waar je zeker in het zuidelijkste gedeelte echt middenin een compleet ander landschap zit. Schilderachtige dorpjes die tegen de heuvels aan zijn gebouwd, of juist op de top of in het dal liggen. Je voelt je zelf ook meteen als nieuw als je een tijdje naar een andere omgeving kunt kijken.

Zoek het hogerop

In plaats van naar het westen of het zuiden te reizen, kun je het natuurlijk ook wat hogerop zoeken, en juist koers zetten in noordelijke richting. Groningen en Friesland zijn prachtige provincies, waar het leven en het landschap er heel anders uitzien dan bijvoorbeeld in de drukke Randstad. Maar je kunt nog verder omhoog, en gaan voor het typische eilandgevoel. Een bezoekje aan de Wadden is even echt uit de dagelijkse sleur komen, en je volledig overgeven aan het eilandgevoel. Prachtige weidse uitzichten, de zee is nooit ver weg, en pittoreske dorpjes. Alle vijf de Wadden, van Texel tot Schiermonnikoog, zijn uniek en bieden hun eigen charme. En op de meeste plekken vind je ook volop overnachtingsmogelijkheden, zowel middenin de natuur als in de dorpen. Zoek maar eens naar hotels Ameland en bekijk je mogelijkheden. Een goede optie is altijd Hotel Nobel, één van de oudste familiebedrijven van Nederland. Hier geniet je van het eilandleven, maar dan wel in luxe en met volop culinaire verrassingen. Want ook dat hoort bij even helemaal weg zijn; genieten, of dat nu van de omgeving of van lekker eten is.