Tapijttegels

0
210

Tapijttegels zijn een vloerbedekking die vaak is samengesteld uit een bovenste laag of stapel geweven textielstof bedekt met een waterdichte backing. Het textiel wordt over het algemeen gemaakt van wol, hoewel de laatste jaren synthetische vezels met inbegrip van nylon, polyester of polypropyleen ook worden gebruikt, omdat deze vezels betaalbaarder zijn dan wol. Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Sommigen van hen zijn heel traditioneel, terwijl anderen populair zijn geworden bij veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een gemakkelijk te reinigende vloeroptie.

Vloeroptie

Veel huiseigenaren vinden dat tapijttegels gemakkelijk te installeren zijn, omdat het installatieproces een decoratief patroon of rand inhoudt en vervolgens de tegels rechtstreeks op de vloer leggen. Het daadwerkelijke weven van de stof wordt meestal gedaan in de afwerking van het weefproces zelf. Het eindproduct heeft een textuur oppervlak, waardoor het aangenamer is voor het oog dan een gladde, vlakke vloer. De eigenlijke tapijttegels zelf zijn meestal redelijk veerkrachtig, maar ze kunnen worden beschadigd door hoog voet verkeer of morsen. Er zijn twee gemeenschappelijke installatiemethoden voor tapijttegels: platte geweven en modulaire tapijten. In platte geweven installaties worden de eigenlijke tapijttegels één voor één op de grond geïnstalleerd en vervolgens wordt het steunmembraan om hen heen geïnstalleerd. In modulaire tapijtinstallaties zijn de tegels voorgesneden en wordt een reeks parallelle stroken tapijt langs de basis, zijkanten en hoeken gelegd.

Afwerking

Het meest aantrekkelijke kenmerk van tapijttegels is hun zachte en luxe gevoel. Dit luxe gevoel is vooral wenselijk in kleine kamers waar u een warme sfeer wilt creëren. Tapijttegels zijn ook gemakkelijk om mee te versieren. Door ze bijvoorbeeld op een muur te plaatsen, kunt u bijvoorbeeld een kleine kamer uitnodigend maken. Ze voegen warmte toe aan een muur, omdat ze een huiselijke sfeer creëren. Tapijttegels zijn ook populair in keukenontwerpen, omdat ze veel design veelzijdigheid bieden. Het is ook mogelijk om een restpartij tapijttegels te kopen om een groot oppervlak een nieuwe leven in te blazen, bijvoorbeeld een vervallen zolder. Tapijttegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen. Over het algemeen zijn ze gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol, katoen, jute of synthetische weefsels, en zijn geconstrueerd uit bosjes van zeer lang en zeer fijn garen. Elk garen wordt in een variërend aantal smalle, gelijkmatig afgelegen spleten gesneden. Tapijttegels zijn behoorlijk stroef, dus ze zijn niet vatbaar voor rippen of scheuren, en dit betekent dat een hoogwaardig stuk voor vele jaren goed kan uitzien.