Hoe tover je je tuin om?

Je tuin moet als een verlengde van je huis voelen, maar dan buiten. Het moet echt jouw plekje zijn, waar je je helemaal thuisvoelt en waar je alleen maar wil blijven zitten. Dit kun je realiseren als je dit nog niet hebt gedaan, dit is eigenlijk een must. Maar, hoe realiseer je zoiets dan? Dat kan heel makkelijk en het is ook goed te doen met een kleiner budget. Daarom is het raadzaam om eens deze blog af te lezen. Je kunt hieronder lezen hoe jij je tuin makkelijk en goedkoop een make-over kunt geven. Tuininrichting is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Uitstraling

Allereerst zul je de uitstraling eens flink onder handen moeten nemen. Je moet onkruid gaan wieden, gras gaan maaien en die ene oude buxus maar eens gaan verwijderen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat dit zo blijft. Als dit geen optie voor je is omdat je geen groene vingers hebt, dan kun je natuurlijk altijd naar alternatieven kijken. Wil je wel mooie bloemen maar heb je geen zin om deze telkens maar water te geven? Kijk eens naar zijden bloemen. Wil je een gave grasmat maar te weinig tijd om te verticuteren, te voeden en te sproeien? Een kunstgrasmat is een prima optie. 

Faciliteiten

De faciliteiten in je tuin zijn natuurlijk ook van enorm groot belang. Je hebt bijvoorbeeld bij voorkeur een plek aan te bieden waar je lekker kunt gaan zitten. Een grote tafel met één tuinstoel is niet genoeg, je hebt er meerdere nodig. Hier ga je lekker met je gasten aan zitten, of met je familie. Gooi de barbecue maar aan en het is genieten geblazen. Dat brengt ons op de volgende faciliteit: een barbecue. Geen enkele Nederlandse tuin is compleet zonder barbecue. Zorg ervoor dat je deze hebt staan. Na het eten ruimen jullie met zijn allen af en gaan jullie door naar de loungeset met heerlijk zachte kussens die je achter in de tuin hebt staan. Een kacheltje, een heater of een vuurkorf aan en je avond is compleet. Met deze faciliteiten heb jij niets meer nodig in je tuin.  

Onderhoud

Je zult je ook gewoon moeten beseffen dat onderhoud er nu eenmaal bij hoort. Onderhoud zul je moeten verrichten en dit zul je moeten blijven doen als je een mooie tuin wil. Wil je geen onderhoud? Dan zul je moeten accepteren dat je tuin er niet altijd tiptop in orde uitziet.