Hoe vind jij jouw droomhuis

0
335

Hoera het is zo ver! Ik heb mijn droomhuis gekocht! Het vinden van mijn droomhuis heeft echter wel even geduurd, zeker wel als je kijkt naar hoe de huidige huizenmarkt in elkaar zit met private verhuurders en enorme wachtlijsten.. Daarom heb ik gekeken naar een koophuis. In dit blog vertel ik jou door middel van een paar handige tips hoe jij ook aan jouw droomhuis kunt komen!

Bepaal waar je naar op zoek bent

Toen ik begon aan mijn zoektocht naar het perfecte koophuis wist ik absoluut niet waar ik moest beginnen. Wel waren er een paar voorwaarden waar het huis aan moest voldoen, zoals ligging, de hoeveelheid licht en of het een vrijstaand huis was of niet.

Alleen was ik nog niet op het idee gekomen om mijn wensen op te schrijven. Dit hebben mijn partner en ik toen gedaan en dat maakte een boel dingen een stuk overzichtelijker!

Wat mag het allemaal kosten?

Een ander ding dat goed is om te weten voordat je op zoek gaat naar een huis is vooraf bespreken wat een huis maximaal mag gaan kosten. Houdt hierbij rekening met de actuele hypotheekrente, gemeentebelastingen en verzekeringen etc..

De actuele hypotheekrente? Maar die verschilt toch bij elke aanbieder? Dat is helemaal correct. Daarom kan het soms wat lastig zijn om hier een duidelijk overzicht van te vinden. Bij Hypotheekrente.nl heb ik mezelf even goed ingelezen op het onderwerp. Ik raad jou aan om dat ook te doen!

Houdt behalve de vaste lasten ook rekening met eenmalige uitgaven zoals de verbouwing!

Oriënteren maar!

Als je het bovenstaande allemaal duidelijk voor jezelf hebt gemaakt kan je gaan beginnen met het daadwerkelijke zoeken van een huis. Dit kan je doen bij verschillende huizensites, maar als je op Google een zoekopdracht invoert moet het ook helemaal goed komen.

Op die websites kan je zoekopdrachten aanmaken, zo krijg je automatisch een notificatie wanneer er een huis op de markt komt met jouw eisen of wensen! Super makkelijk dus.

Behalve op het internet zoeken naar huizen, kan het ook nog wel eens wat opleveren als je in de krant zoekt naar een goed huis! Er staan nog verassend veel huizen advertenties in.

En dan de laatste maar misschien wel de allerbelangrijkste tip voor het vinden van jouw droomhuis: zorg dat je jouw bronnen ook regelmatig checkt. Probeer bijvoorbeeld terwijl je naar jouw werk reist (als je dat met het OV doet) even te kijken of er nog een interessante advertentie bekend is gemaakt, of na het avondeten. Zo maak je het een gewoonte en maak je ook de kans op iets moois vinden een stuk groter!

Later deze maand zal ik nog een blog posten over de verbouwing aan mijn nieuwe droomstek, maar voor nu wens ik jou veel succes met het vinden van jouw huis!