Ik ga op reis en neem mee

0
448

Het ziet er niet uit alsof wij aankomende zomer op vakantie kunnen en mogen door de Coronacrisis. Wat we wel kunnen doen is onszelf voorbereiden op de reis die we gaan maken als we wel weer weg mogen uit ons eigen land! In dit blog vertel ik je wat ik mee neem op mijn volgende trip naar Monterrey, Mexico. Lees snel verder!

Mexico

Ik weet het, Mexico is niet hetzelfde als Peru, maar toch trekt dit land mij ook enorm erg. Monterrey ligt net onder de Amerikaanse staat Texas. De stad is gelegen in een prachtig gebied. Mexico wordt vaak geassocieerd met de problematiek die er heerst rondom de regering in dit land maar het belooft veel meer. Omdat het stadje Monterrey in het midden van Mexico ligt, is het er vaak behoorlijk warm. Daarom ga ik niet te veel warme kleding meenemen.

Cerro San Rafael

Is de naam van de bergtop van Cerro de la Viga. Het is het hoogste punt in de omgeving van Monterrey en het een na hoogste punt van Sierra Madre Oriental in noord Mexico. Behalve deze berg zijn er ook andere bergens in de omgeving, maar dit is een van de mooiste omdat het uitzicht tot ver in de natuurgebieden aan de andere kant van de bergrug trekt.

Als ik deze berg wil gaan beklimmen op mijn reis naar Mexico zal ik lichte kleding aan moeten doen, zoals een bermuda of een katoenen T-shirt. Om stevig te kunnen doorlopen zal ik natuurlijk ook goede wandelschoenen mee moeten. Behalve dit heb ik natuurlijk ook een pet nodig om mezelf te beschermen tegen de zon, dus die zal ik ook mee moeten nemen. Voeg zonnebrand toe aan het lijstje en je bent klaar om een berg te beklimmen!

Laguna Madre en Delta del Río Bravo

Natuurlijk kennen wij allemaal de rivier Rio Grande. Deze ontspringt in Colorado en loopt door heel Amerika naar beneden, naar El Paso. Daar wordt het de grensrivier tussen de VS en Mexico, waarna de rivier uitmondt in de Golf van Mexico, net ten noorden van de delta.

Ook dit gebied is prachtig om in te wandelen en een aantal dagen de natuur te verkennen. Er zijn veel meren en plassen, dus een zwembroek zal ook niet verkeerd zijn om mee te nemen op reis. Maar goed dat ik nog een tijd heb om mezelf voor te bereiden, dan kan ik nog even goed kleding inkopen bij Babista zodat ik in stijl naar Mexico kan!