Hoe zorg je ervoor dat je weer lekker in je vel komt?

Hoe je in je vel zit, bepaalt grotendeels de hoeveelheid plezier die je haalt uit dagelijkse activiteiten. Wanneer je niet lekker in je vel zit, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Het vinden van de oorzaak is vaak erg lastig. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je ongeacht de oorzaak een positief effect op je welzijn kan verkrijgen. 

Een slechte ademhaling maakt je moe

Je ademhaling speelt een grote rol in je welzijn. Als je veel en te snel ademt, kan dat duiden op stress. Wanneer je in balans bent, dan haal je rond de acht keer per minuut adem. Toch halen de meesten dit niet en wordt er onbewust gekozen voor een oppervlakkige en snelle adem. Hier verandering in aanbrengen kan een erg goede zet zijn. Toch is het vaak erg lastig om dit voor elkaar te krijgen. Een hulpmiddel zou daarvoor goed te pas kunnen komen. 

Ademhalingsoefeningen kunnen helpen

Een manier waarmee je de ademhaling zou kunnen verbeteren, is door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen. De ademhalingsoefeningen Bach Rescue zijn hierbij een goede optie. Bij ademhalingsoefeningen is het wel belangrijk dat je hier met regelmaat aan werkt. Zo nu en dan een ademhalingsoefening doen zorgt meestal niet voor het gewenste effect. Plan daarom de ademhalingsoefeningen goed in en neem het serieus. Of het uiteindelijk werkt zal je zelf achter moeten komen.

Sporten draagt bij aan een fijn gevoel

Een andere manier om je welzijn te verbeteren is door regelmatig te sporten. Sporten brengt allerlei processen op gang en dat merk je. Tijdens en na het hardlopen kan je bijvoorbeeld in een runners high terecht komen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid hormonen die vrijkomen tijdens het rennen. Hardlopen kan daarom bij mensen die gevoelig zijn voor depressies goed helpen. 

Wanneer je intensief wilt gaan sporten is het van belang dat je weet wat je doet. Sporttips Bach Rescue zouden hierbij kunnen helpen. Zo worden er verschillende soorten waardevolle tips gegeven. Houd wel altijd in het achterhoofd dat het gaat om tips en het vooral belangrijk is wat jij ermee doet. 

Slaap is essentieel voor een goed gevoel overdag

Een goede nachtrust wordt door de meesten onderschat. Door regelmatig en lang genoeg te slapen, behaal je veel meer uit je dag. Daarnaast zit je stukken lekkerder in je vel en kan je na een nacht goed slapen al verschil merken. Houd er wel rekening mee dat het bij slapen ook belangrijk is dat je hier constant mee bezig gaat.