Blijf fit met een vechtsport

  Het is tegenwoordig noodzakelijker dan ooit om gezond te blijven. Door corona hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om gezond te leven. Dit houdt in dat je niet alleen gezond moet blijven eten, maar ook bewegen is hier een groot onderdeel van. Daarom zijn er steeds meer mensen goed bezig met in beweging blijven. Dit kan je op jouw eigen manier uiteraard invullen. Sommige mensen kiezen er graag voor om te gaan wandelen, maar anderen kiezen liever voor iets intensiever. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een vechtsport. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten vechtsporten, waardoor er altijd wel een geschikte keuze voor jou. Zo blijf je ongetwijfeld fit door op een leuke en actieve manier in beweging te blijven tijdens het sporten. Maar welke vechtsport is dan de beste optie voor jou?

   

  Diverse vechtsporten

  Want er zijn dus veel verschillende soorten vechtsporten. Zo kan er bij vechtsport Den Haag bijvoorbeeld gekozen worden MMA, waarbij meerdere sporten gecombineerd worden. De combinatie van worstelen, kickboksen, judo, boksen, jiu jitsu en grappling maakt dat MMA samenkomt als vechtsport. Door de combinatie van al deze sporten is mixed martial arts een zeer veelzijdige vechtsport dat veel mogelijkheden creëert. Deze sport is er zowel voor volwassenen als voor kinderen. Tevens kan er gekozen worden voor kickboksen of boksen. Bij boksen worden de bekende handschoenen gedragen en mag er alleen met de handen gevochten worden. Kickboksen biedt iets meer mogelijkheden aan, aangezien er ook met de benen getrapt mag worden in de ring. Ook voor deze sporten kan er zowel gekozen worden voor de kindervariant als de volwassenenvariant. Ongeacht de leeftijd kan iedereen in principe dus beginnen met een vechtsport om zo fit en actief te blijven. 

   

  Jiu Jitsu

  Brazilian Jiu Jitsu is ook een interessante vechtsport. Jiu Jitsu Den Haag biedt diverse trainingen aan voor deze leuke vechtsport. Deze vorm van sport vindt vooral plaats op de grond en is uniek door de speciale technieken die gebruikt worden. De originele variant van deze vechtsport komt uit Japan en in deze versie wordt er vooral gebruik gemaakt van slaan, trappen en stoten. Bij de Braziliaanse variant is dat dus niet het geval, aangezien er op de grond vooral geprobeerd wordt om de tegenstander te klemmen of te wurgen. De trainingen in Den Haag worden gegeven voor alle leeftijden door een training met een bruine band. Er is dus genoeg ervaring waarvan veel geleerd kan worden door zowel jong en oud.