Kunstgras op balkon leggen

0
312

 

Droom jij van een heerlijk gazon op het balkon zonder daarvoor veel tijd en kosten aan onderhoud kwijt te zijn? Je kunt kiezen om partijen in te schakelen die kunstgras op balkon leggen. Of om zelf kunstgras te leggen op je balkon. Maar, is het moeilijk om kunstgras te plaatsen of is het beter dit door een professional te laten doen? In dit artikel lees je hier meer over!

Bij bepaalde toepassingen is het mogelijk om zelf kunstgras aan te leggen. Het bespaart uiteraard kosten door zelf de grasmat te installeren maar in dit geval ben je ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van de installatie.

Locatie en grootte van het oppervlak

De moeilijkheid van de installatie van kunstgras hangt af van de locatie en de grootte van het oppervlak. De eerste stap is het voorbereiden van het ondersteunende oppervlak. Het oppervlak moet vlak, stabiel en waterdoorlatend zijn.

Bij kunstgras op een balkon plaatsen gaat het vaak om een klein oppervlak en het gras kan uit één stuk worden gemaaid. Het heeft ook een vlak oppervlak waarop het kunstgras eenvoudig kan worden uitgerold. Je kunt het kunstgras bij je thuis laten bezorgen en zelf installeren. Het enige dat je dan nodig hebt, is een scherp Stanley-mes. Toch adviseren we iedereen die hier een leek in is om een professioneel bedrijf in te schakelen. Kuntsgras kopen en laten leggen door een gespecialiseerd bedrijf voorkomt dat er iets mis gaat bij het leggen en je wordt ook geholpen met deskundig advies.

Kunstgras in de tuin

Zelf kunstgras aanleggen in de tuin is iets ingewikkelder omdat de oppervlakte al snel erg groot kan zijn. Dit betekent dat er naden nodig zijn. Naden maken is vaak lastig. Het moet voorzichtig worden gedaan, anders zullen de naden zichtbaar zijn. Of je dit zelf kunt doen of niet, hangt af van je vaardigheden.

Als het een grotere installatie is dien je naden te maken; er is gespecialiseerde lijm en voegband nodig. Wanneer je het zelf wilt installeren dien je bepaalde richtlijnen te volgen die variëren afhankelijk van het oppervlak dat je bedekt en gepland gebruik. Online zijn er verschillende video's te bekijken en artikelen te lezen over het plaatsen van kunstgras of je kunt een DIY handleiding downloaden.

Gespecialiseerde kunstgras bedrijven

Door kunstgras af te nemen bij gespecialiseerde partijen kies je voor de allerbeste kwaliteit. Maar aan goede kwaliteit heb je niets wanneer het niet vakkundig is geïnstalleerd. We raden daarom aan om jouw kunstgras professioneel te laten installeren, ook voor op het balkon. Zo ben he zeker van de best mogelijke resultaten en kun je nog jarenlang genieten van een mooi aangelegd groen gazon, zonder al het onderhoud!