Maak jouw tuin compleet met loungesets

0
286

De dagen worden weer warmer en langer… dat kan maar een ding betekenen: het wordt weer lente! En met de lente komen natuurlijk meer leuke dingen, maar het mooie weer is toch wel de meest voorname reden dat ik deze blog over mijn tuin schrijf voor jullie. Ben jij benieuwd hoe je jouw tuin helemaal ready kunt maken voor het aankomende buitenseizoen? Lees dan snel verder!

Kies de tuinmeubels zorgvuldig

Is jouw tuin toe aan een nieuw interieur, of wil je gewoon een extra meubelstuk erbij voor de sier? Hoe dan ook: let erop bij het aanschaffen van tuinmeubelen dat je alles bij elkaar laat passen.

Dit kan op een eclectische manier, maar het is natuurlijk ook mooi om één stijl terug te herkennen in de tuin. Neem eens een kijkje bij Tuinmeubelland.nl , hier hebben ze voor ieder wat wils.

Afgelopen winter heb ik daar een mooie keuze gemaakt uit hun ruime assortiment loungesets. Het is nu de tijd van het jaar dat ik er optimaal gebruik van ga maken! Zo heb ik gekozen voor een mooie rotan tuinset die me doet denken aan mijn vakantie naar Italië afgelopen jaar.

Deze lounge set past echter helemaal niet bij de mooie eikenhouten schommelstoel en hangmat die ik in mijn tuin heb staan. Hieruit kan je opmaken dat ik voor de eclectische stijl ben gegaan. Wel een leuk detail waar ik op heb gelet is de kleur van mijn bloemen.

Breng wat kleur in de tuin

Wanneer de nachten ook weer wat warmer worden kan je gaan nadenken over de plantjes die je in de grond of in de bloempotten gaat zetten voor het komende jaar. Het is natuurlijk belangrijk dat je de planten en bloemen matcht met de rest van jouw tuin.

Ga eens na wat het thema is van jouw tuin? Heb je een Japans geïnspireerde tuin, of Frans? Kies dan voor donkerrode tinten gecombineerd met wit. Kijk naam jasmijn of witte lelies. Nu zijn dit wel bloemen waar je wat meer aandacht aan moet geven dan bijvoorbeeld een geranium.

Let bij het planten van de bloemen goed op de voorschriften: kunnen ze in de felle zon staan, of hebben ze meer schaduw nodig? Hoe veel water moet je ze geven en wat voor soort bloeiers zijn het? Probeer af te wisselen met de verschillende jaargetijden. Op deze manier vul je jouw tuin het hele jaar door met de prachtigste bloemen en creëer jij de tuin van jouw dromen!