Creëer de outfit van jouw dromen

0
164

Het maakt niet uit in welk seizoen we ons bevinden, jouw favoriete outfit is jouw favoriete outfit en daar is geen speld tussen te krijgen! Toch kan die lievelingsoutfit op den duur gaan vervelen, of je vind een ander item dat speciaal voor jou gemaakt lijkt te zijn. In dit blog vertellen we meer over hoe jij de perfecte outfit kan vinden!

Denk na over jouw kledingstijl

Je begint uiteraard bij het kiezen van de kledingstijl die het beste bij jou past. Weet je niet helemaal zeker welke kledingstijl dat is? Ga dan eens na wat voor kleding je nu allemaal in jouw kast hebt hangen of liggen.

Analyseer als het ware de kleding die jij het meeste draagt. Is dit classy? Draag je veel street style kleding of is het een beetje een mix van beiden? Heb je een subtiele kledingstijl waarin je veel pastelkleuren draagt, of ben je juist helemaal van het zwart?

Als je deze vragen hebt kunnen beantwoorden zal je al gauw kunnen herkennen wat jouw geprefereerde kledingstijl is. Vanaf hier kan je verder werken naar verschillende elementen als kleur en accessoires!

In welke kleur kleed jij jezelf het liefst

Ga eens voor jouw kledingkast staan en bekijk welke kleur er overheerst. Dit is (onbewust) de kleur die jou het beste staat. Als je een mix hebt van verschillende kleuren en niet één overheersende kleur kan selecteren kan je de beste kleur voor jouw favoriete outfit bepalen op basis van jouw huidskleur en ondertoon.

Er zijn namelijk drie verschillende kleurtypes te onderscheiden: een warme, een koele en een combinatie van beiden (neutraal). Bij mensen met een koele huidskleur staan vooral koele kleuren als fel blauw, diep blauw, lila of heel diep paars mooi, maar ook warme kleuren zoals fel roze, rood/roze of licht roze. Als je meer van de neutrale tinten bent dan kun je het beste gaan voor grijs, marineblauw of spierwit.

Bij mensen met een warme huidskleur staan vooral warme kleuren als oranje, rood en goud heel mooi, maar ook koele kleuren als warm groen en blauw, olijfgroen, diep turquoise en mosgroen. Ook taupe, warm bruin of crème wit doen het erg goed.

En als laatste zijn er de neutrale types: bij mensen met een neutrale huidskleur staan vooral  lichte kleuren als de zacht roze perzikkleur heel mooi, zacht rood, pastel blauwtinten of diepe groene tinten.

Accessoires

Als laatste heb je de accessoires. Deze zijn net zo belangrijk als de rest van jouw outfit en kunnen de complete look dan ook maken of breken. Ga voor meer comfort met instappers heren van Rieker schoenen. Vrienden van mij dragen dit merk al jaren en zijn er wild enthousiast over. Maar het moet wel bij je style passen.

Als je meer van de street style bent, kan je misschien beter gaan voor een sneaker. Rieker heeft echter wel ontzettend leuke loafers die mooi bij de klassieke look passen!