Op vakantie zonder vliegtuig

0
164

Nu de milieukwestie steeds meer en dringender voorbijkomt zijn we allemaal genoodzaakt om onze eigen levensstijl goed onder de loep te nemen. Hoe kunnen we bijdragen aan een betere samenleving en hoe zorgen we allemaal een beetje beter voor het milieu? Als mensen hebben we vaak wat moeite met verandering. We willen wel helpen maar willen daar vaak niets voor opofferen, dat terwijl we allemaal weten dat er dan niets verandert. Als er geen variabelen veranderen, blijft de uitkomst van de som hetzelfde. Zo ook met op vakantie gaan, het vliegtuig is goedkoop en makkelijk maar enorm vervuilend. Hoe moet dat nu anders?

De reis is onderdeel van de vakantie

Er zijn tal van manieren om te reizen. Het vliegtuig is slechts één optie. Maar zoals ik zei, vraagt verandering vaak om opoffering. Andere vervoersmiddelen doen vaak langer over de afstand die een vliegtuig in een mum van tijd aflegt. En ook de prijzen kunnen flink verschillen. Tegenwoordig is het goedkoper om te vliegen dan om met twee man met de auto naar zuid spanje te rijden. Toch is die reis en dat beetje extra geld het meer dan waard. Zoveel hoef je immers niet in te leveren en het heeft toch behoorlijk wat impact op ons milieu. Daarnaast is de reis ook onderdeel van de vakantie. Maak er samen een roadtrip van, met wat stoppunten onderweg en stukjes om voor plekken die je nog meer graag wilt bezoeken.

Ons prachtige Europa

En over plekken om te bezoeken gesproken, Europa is hier vol van. Wij hebben zo’n rijke cultuur dat je, zelfs als je hier bent geboren en getogen, altijd iets nieuws kunt ontdekken. Vind je het nu niet zo erg om wat meer in te leveren, dan kan je er ook voor kiezen om door het vliegen te schrappen enkel nog vakanties op dit mooie continent te vieren. Als je daar een keer genoeg van hebt, plan je gewoon een grote treinreis en dan kan je alsnog zonder vliegticket helemaal naar China als je zou willen. Kijk maar eens naar park albatros Italië. Daar kan je gewoon met de auto naartoe!

Wees creatief

We moeten iets creatiever zijn met het plannen van onze reis en daar komt bij dat we soms iets op moeten geven zoals een droom, wat tijd, of extra geld. Zelf zeilen naar de andere kant van de wereld is een avontuur om nooit meer te vergeten, net zoals een treinreis naar Azië een herinnering is die je altijd bij zal blijven. Maar die herinneringen kunnen alleen gemaakt worden in een gezonde wereld en daar moeten we samen voor zorgen.