Het werkende leven

0
175

Als we geboren worden, ligt ons hele leven nog voor ons. We kijken door kleine oogjes de wereld in vol verwondering en worden zo deel van het leven hier. Maar als mens spenderen we onze dagen niet grazend op een grasveld of enkel luierend in de zon. Nee, we houden ons bezig en vullen op die manier onze dagen zodat we s’ avonds moe maar voldaan naar bed gaan. Dan is het wel de bedoeling dat je die dagen vult met een bezigheid waar je blij van wordt, iets waar je goed in bent en waar je passie misschien wel ligt. Voor veel mensen is dit hun werk. Maar het is niet makkelijk om de ideale baan te vinden.

Wat past bij jou?

Als je op een punt in je leven bent waar je wat werk betreft een keuze moet maken, is het handig om de voor en nadelen op een rijtje te zetten van de aangeboden keuzes. Of om een lijstje te maken van je wensen voor een toekomstige baan. Dit punt in je leven kan zijn wanneer je een vast contract kan krijgen of wanneer je een nieuwe opleiding moet kiezen. Door op te schrijven wat je leuk en minder leuk vindt en wat je wel en niet interesseert, visualiseer je wat je mogelijkheden zijn. Dat creëert overzicht.

Doe al die uren maar

Wanneer je een starter bent die op zoek is naar een eigen huis, zal je flink moeten werken om jezelf daarin te kunnen voorzien. Daarnaast ben je misschien alleen en vind het ook leuk om te werken. Wanneer je niets om handen hebt, is het de perfecte tijd voor het klimmen op de carrière ladder, daarvoor zal je veel moeten inzetten maar de beloning is het dan ook meer dan waard. En als je een baan hebt, waar je hart ligt dan voelt het misschien niet eens als werk. Dat wil toch iedereen? Bij Binck hebben ze tal van werkmogelijkheden, kijk maar eens voor de vacature verkeersregelaar.

Een deel is voldoende

Maar niet iedereen zit in die ‘niets om handen’ positie. Sommige mensen kunnen niet fulltime werken door lichamelijke omstandigheden of bijvoorbeeld doordat ze ouder zijn van een kleine. Dan kan je ervoor kiezen om parttime werk te doen. Op deze manier haal je toch wat extra geld binnen en kom je ook regelmatig onder de mensen. Veel fulltimebanen zijn ook beschikbaar voor parttimers. Het is even zoeken maar dan heb je ook wat. Zeker als het je passie is, dan is het bijna als een hobby waar je ook wat centen mee verdiend!