Oplossingen die je balkon opleuken

0
210

Niet iedereen woont in een vrijstaand huis met meters en meters aan grond. Sterker nog, de meeste mensen niet. De één heeft daar simpelweg de financiën niet voor en de ander woont bijvoorbeeld liever midden in de grote stad. Zo wonen een hoop mensen in flatgebouwen. Met een beetje geluk heb je een appartementje met een balkon. Veel mensen laten dat kostbare stukje van hun woning een beetje versloffen en gebruiken het alleen voor de barbecue of het ophangen van de was maar er is zoveel meer mogelijk.

Een fijne zit plek

Wanneer je een balkon hebt op het zuiden zou het enorm zonde zijn als je die niet gebruikt. Hoe klein het oppervlak ook is, als je één of twee goede stoelen hebt, creëer je automatisch al een fijne zit plek. Een plek waar je buiten kan zijn, een frisse neus kan halen en even kan ontspannen. Als je zelf handig bent aangelegd kan je met kussens en pallets zelf een groot zitmeubel in elkaar zetten maar anders is een tuin of wooncentrum nooit ver weg.

Tuin op een paar vierkante meter

Je kan je balkonnetje ook als tuin inrichten. Zet een grote plantenbak neer, hang wat kleine bakjes op aan de balkonreling en creëer een plek voor hangplanten aan de muur. Op deze manier heb jij een echte tuin. Leg kunstgras neer en hebt meteen een behaaglijk en natuurlijk aanvoelende plek. In de zomer zet je gewoon de deur open en kijk je zo jouw tuintje op hoogte in met daarachter het uitzicht van de stad, wie wilt dat nu niet? Als je groente en fruit plant, heb je meteen een moestuin te pakken. Zo ga je slim om met je ruimte. Daarnaast zorgen al die geuren en kleuren ook meteen voor extra gezelligheid.

Decoratie en functie

En over gezelligheid gesproken, die is sowieso nodig op balkons in nieuwebouwflats. Vaak zien deze flats er heel droog en ‘recht toe, recht aan’ uit. Met een lampjes streng, een stoel en koffietafeltje en plantjes knapt de boel al een heel stuk op. Decoreer je balkon en besteedt er net zoveel aandacht aan als iedere andere kamer in je appartement, het is namelijk gewoon onderdeel van je huis en het zorgt ervoor dat je die ruimte wíl gebruiken. Maar het moet niet te druk worden. Zorg ervoor dat je alles goed kwijt kan, en dat er opruimplek beschikbaar is voor spullen die niet tegen de regen kunnen bijvoorbeeld, zo kunnen je spullen ook meteen langer mee.