Zo houd je chique looks persoonlijk

0
191

Iedereen heeft, in het dagelijks leven, zijn eigen persoonlijke stijl. Stoer, sportief, vrouwelijk, of juist gewoon wat vooraan in je kast lag als je je niet per se graag door middel van kleding uit. Wijde of strakke broeken, grote truien of strakke, korte shirtjes, een sneaker of een laarsje. Iedereen, man of vrouw, groot of klein, dik of dun, heeft zijn eigen persoonlijke stijl. Je weet wat je wil, wat je wel en niet goed staat. Maar soms, heel soms, doet er zich een gelegenheid voor waarin je toch iets aanmoet wat niet helemaal binnen die stijl past. Een bruiloft, een gala, een belangrijk diner voor je werk – een duidelijke dresscode van chique outfits. En dan valt vaak al snel je persoonlijke stijl weg, omdat je simpelweg niet gewend bent om je voor zulke gelegenheden te kleden, en niet weet hoe je jouw smaak daarin moet verwerken. Maar niet getreurd – we hebben een mooie handleiding opgesteld, zodat je je op dat chique feestje tóch helemaal jezelf voelt!

Jurken en alternatieven

Bij chique gelegenheden zoals bruiloften en gala's staat dit voor vrouwen vaak gelijk aan een jurk dragen. Dramatisch lang en sierlijk, of juist zwierig en kort, vaak gecombineerd met torenhoge hakken. Maar als je normaal nooit jurkjes of rokjes draagt is dit in een keer wel een héle grote stap, en zul je je in haast niks wat je vindt, past of probeert echt comfortabel voelen. Gelukkig zijn er meer dan ooit vrouwelijke alternatieven die breder kijken dan alleen jurkjes. Denk aan een mooi mantelpak, iets wat steeds meer opkomt op het gebied van formele vrouwenkleding. Of bijvoorbeeld een jumpsuit – een mooie sierlijke, vaak wijd uitlopende broek, die overgaat in een mooi shirtje, wat zowel informeel als formeel e chique te vinden is. Handig als je je al snel overdressed voelt, omdat het zit alsof je gewoon een pyjama aanhebt!

Het perfecte pak

Nu we het over pakken hebben, brengt dat ons bij de mannenmode. Want ook daar zijn de laatste tijd veel nieuwe ontwikkelingen in, die het makkelijker maken om ook een formele outfit wat persoonlijker te maken. Als je je als man niet comfortbale voelt in een volledige smoking, kun je vaak gelukkig nog wat spelen met de dingen die je hebt. Zo is het bijvoorbeeld al best geaccepteerd om in een mooie spijkerbroek op te komen, zolang je er dan een mooi overhemd bij draagt en wel een leuk, formeler colbert. Op het gebied van colberts is enorm veel variatie in materiaal, kleur en vorm, dus er is voor iedereen wel iets te vinden!