Redenen om Thailand te bezoeken

0
249

Het landschap

Misschien ben je het niet met mij eens, maar ik vind het landschap in Nederland maar een beetje saai. Als meest indrukwekkend gebied hebben wij misschien de Veluwe, maar daar houdt het naar mening wel bij op. Andere landen over de hele wereld hebben een natuur die vele malen interessanter en imposanter is dan dat van ons. Dat is een van de redenen voor veel mensen om op vakantie te gaan naar een ver oord. Dat geldt ook voor Thailand. De stranden en baaien zijn weergaloos, en ook het inlandse landschap van oneindige rijstvelden en bossen is prachtig. Veel mensen trekken van eiland naar eiland om alle relatief ongerepte stukjes natuur te kunnen zien. En dat is het meer dan waard, want het landschap is behoorlijk uniek.

De bevolking

Toerisme is een belangrijke drijfveer achter de economie van Thailand. Als gevolg daarvan werken er ook veel mensen in het toerisme, zowel in de formele als de informele sector. Zij hebben er baat bij dat toeristen zich welkom voelen, dus over het algemeen zijn de mensen heel vriendelijk. Ook de mensen die niets met toerisme te maken hebben zijn bijzonder behulpzaam als de talenkennis dat toelaat. In de grotere steden kunnen veel mensen wel Engels, en anders gaat het met gebaren. Net als in alle toeristische gebieden moet je wel uitkijken voor mensen die het voornamelijk op jouw geld voorzien hebben. De meeste mensen hebben hier overigens totaal geen moeite mee.

Het eten

Ook qua nationale keuken is Nederland niet zo bijzonder. Zelf vind ik boerenkool en andere stamppotten wel erg lekker, maar het is niet iets wat je vol trots voorschotelt in het buitenland. Thais eten daarentegen wordt over de hele wereld gegeten. Al zijn veel recepten wel hetzelfde als de authentieke gerechten, het is nooit net zo lekker als in Thailand zelf. Bijna alle gerechten hebben een wonderbaarlijke balans tussen de verschillende smaken. Zuur, pittig, zoet, het komt allemaal voor in de Thaise keuken. Op markten kan je vaak voor je neus een gerecht klaargemaakt zien worden, met de meest verse producten.

De kosten

Als je naar Thailand afreist dan is de grootste kostenpost waarschijnlijk het vliegticket. Door het verschil in de munteenheid, en de sterkte van de economie, is het leven in Thailand voor iemand uit Nederland bijzonder goedkoop. Je kan in alle luxe jouw vakantie doorbrengen zonder dat je hier een vermogen aan uitgeeft. Elke dag lekker eten, in een goed hotel verblijven en activiteiten ondernemen is geen probleem. Boek daarom gauw jouw vakantie Thailand!