Mijn eerste Tinder date

0
166

De meesten van jullie zijn wel bekend met Tinder. Vrijwel iedereen die ik ken heeft een account, zelfs als ze een vriend of vriendin hebben. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze vreemdgaan! De meeste gebruikers van de app zijn simpelweg geïnteresseerd in het naar links en naar rechts swipen op hun telefoon of tablet. Voor hun is het simpelweg een vleeskeuring, ze gaan niet echt op date. Zo heb ik een vriendin die elke keer als we een biertje doen haar telefoon erbij pakt om samen met me te swipen. Het is een prettige bezigheid, maar als er dan een match is dan zegt ze niks. Zelf heb ik natuurlijk ook Tinder. Het enige verschil tussen mij en die vriendin is dat ik wel daadwerkelijk op dates ga. Ik vind het ontmoeten van mensen altijd gezellig en wie weet wat er van kan komen?

De eerste date

De allereerste keer dat ik op date ging was ik heel nerveus. Je hebt per slot van rekening iemand op het internet gevonden en daar spreek je dan vervolgens mee af. Willekeuriger kan haast niet. Liever ontmoet je natuurlijk iemand in een café of via een gemeenschappelijk vriend. Desalniettemin besloot ik een jaar geleden toch op de trein naar Leiden te stappen om daar een kop koffie te gaan drinken met Larissa. Ze was een meisje van 21 jaar oud en studeerde informatica, meer wist ik oprecht niet van haar. Eenmaal in Leiden aangekomen wist ik niet helemaal wat ik aan moest. Ik had immers het nummer van Larissa nog niet gevraagd. Bij gebrek aan haar nummer besloot ik nogmaals de Tinder app te openen op mijn telefoon om Larissa een berichtje te sturen. Terwijl ik stond te typen in het waterige zonnetje stopte er een meisje op haar fiets voor me en ze schreeuwde mijn naam. Dit bleek Larissa te zijn. Ik keek op en gaf haar een knuffel. We liepen naar een cafe in de buurt waar ze regelmatig zat te werken als freelancer. Het is altijd lastig om een gesprek te beginnen met een vreemde, maar al helemaal als je diegene wel leuk vindt. Ik besloot te vragen wat ze deed in het cafe als ze aan het werk was. “Oh, ik ben dus best een beetje een nerd. Ik maak apps voor een bedrijf waar ik in mijn derde jaar stage heb gelopen.” , zei ze prompt. “We zijn nu bezig met het ontwikkelen van voor 50 plus.” “Oh, wat gaaf waar werk je dan nu specifiek aan?” , vroeg ik vervolgens. Ze lachte en zei: “Het lijkt eigenlijk een beetje op Tinder, maar dan voor ouderen. Het heet Dating 50+.” We praatten nog wat meer, en het uurtje in het cafe vloog om. Hoewel Larissa en ik geen relatie hebben, zijn we nu nog wel vrienden. Hoe oud je ook bent, je moet nooit bang zijn om naar buiten te gaan en mensen te ontmoeten.