Steeds duurzamer wonen

Anno 2020 willen we steeds duurzamer gaan wonen. Daar is uiteraard niets mis mee, en juist heel goed dat we dat willen. Echter is het wel zo dat het een investering is en dat schrikt mensen nog wel een beetje af. Dat is niet erg, het enige is dan wel dat we duidelijk moeten maken waar mensen aan kunnen denken wanneer zij duurzamer willen gaan wonen. Want het is makkelijker dan de meeste mensen denken, een investering hoeft ook niet groot te zijn en het is ook zo, dat je klein kan beginnen voordat zonnepanelen vergelijken op jouw to do lijst komt te staan. Laten we klein beginnen.

 

Duurzaam leven is ook duurzaam kopen

Kapitalisme, daar zijn we allemaal wel mee bekend. En al zeggen veel mensen dat ze er niet om geven of zeggen dat ze er niet mee bezig zijn. Is dat juist onbewust wel. Want we willen vaak laten zien dat we het goed hebben en dat we bepaalde doelen hebben bereikt. Daar is in eerste instantie ook helemaal niets mis mee. Maar het is wel zo dat de kans dan groot is dat je alles nieuw gaat kopen en ook steeds nieuwe spullen in huis komen en dat je dan de eerdere edities weg gooit. En dat is nou net het punt waar we het over willen hebben.

 

Een tweede leven, een tweede kans, lekker tweede hands

Je hoort het steeds vaker dat mensen tweede hands spullen kopen. En dit is eigenlijk een mega goed concept dat aan het groeien is. Hoe graag we sommige items nieuw willen hebben, is het soms ook goed om items of spullen een tweede leven te geven. Of jij dan een item koopt van iemand anders, of juist zelf spullen gaat verkopen zodat je het door kan geven of verkopen aan iemand anders. Hier kan je mensen ontzettend blij mee maken. Denk bijvoorbeeld aan kleren die jij zelf niet meer draagt, maar die niet kapot zijn. Deze kan je gemakkelijk door verkopen zodat het een tweede leven bij iemand anders krijgt, en zo verdien jij er zelf ook nog iets aan. Vind jij het allemaal te veel moeite om jouw kleding, of andere items, online te zetten om door te verkopen en het op te sturen. Dat is ook te begrijpen. Maar dan heb je altijd nog de optie om het aan een goed doel te schenken. Zo krijgen jouw items ook een tweede leven en worden ze niet gewoon weggegooid wat vaak erg zonde is.