Verschillende manieren waarop je wiet kunt gebruiken, welke kies jij?

Bij het gebruik van wiet denken de meeste mensen direct aan het roken van een joint. En alhoewel de meeste mensen inderdaad wiet gebruiken door de rook ervan in te ademen, zijn er nog veel meer manieren waarop je te werk kunt gaan. Kende jij ze allemaal al?

Inademen blijft populair

De meest bekende en daarmee ook populairste manier om wiet te gebruiken, is deze inademen. Meestal gebeurt dat door de wiet te roken als een joint, waarbij de wiet wordt verbrand en je de rook die daarbij vrijkomt inademt. Het is voor veel mensen een laagdrempelige manier om te gebruiken, waarbij de effecten ervan goed te beheersen zijn. Al na een paar trekjes ga je het effect voelen, en je kunt stoppen zodra je het genoeg vindt. Na ongeveer drie uur zijn de effecten uitgewerkt.

Een andere populaire manier om wiet te gebruiken door deze in te ademen, is het zogenaamde vapen. Hierbij wordt de wiet niet verbrand, maar wel sterk verhit. Een voordeel ten opzichte van roken is dat je geen verbrandingsproducten inademt, wat natuurlijk een stuk gezonder voor je is. Alleen de dampen komen vrij en worden ingeademd, wat beter is voor de longen. Ook is deze manier van inademen vaak prettiger voor mensen die zelf niet roken. Zoek je een vaporizer? Kijk dan eens hier: https://www.zamnesia.nl/67-vaporizers.

Je kunt wiet ook eten

Alhoewel we er meestal voor kiezen om wiet in te ademen, kun je er ook voor kiezen om het te eten. Voor advies kun je vaak terecht in een smart shop, en dat valt ook wel aan te bevelen. De effecten van deze manier van wiet gebruiken zijn namelijk heel anders dan je gewend bent.

Waar wiet bij roken of inademen direct hun werk gaan doen, duurt het bij het eten ervan langer. De wiet gaat je spijsverteringsstelsel in, en wordt hier omgezet in een sterkere THC-metaboliet. Dit zorgt er niet alleen voor dat het langer duurt voor je de effecten merkt, het duurt ook langer voor ze weer uitgewerkt zijn. Dat kan tot wel twaalf uur duren. De effecten zijn doorgaans ook stukken intenser dan bij het roken of vapen, dus bereid je hier goed op voor.

Voor je besluit om je wietplant in zijn geheel op te eten, is het wel goed om je even te verdiepen in de manieren om wiet oraal tot je te nemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor cannaboter, als vervanging van normale boter, om je gerechten een heel andere twist te geven. Of gebruik kristallen in je drankjes, of kies voor speciale kauwgom. Verse wiet eten, zo van de plant bijvoorbeeld, kan ook, maar wellicht zal het effect je tegenvallen. Alhoewel er heel veel gezonde stoffen in zitten, word je er namelijk niet high van…