Welke woonstijl past bij jou?

0
148

Nu we in de koude wintermaanden weer veel binnen zitten is dit de uitgelezen kans om ons interieur eens onder handen te nemen. Waarschijnlijk valt het je nu pas op dat het vloerkleed eigenlijk totaal niet bij de bank past, of dat de eetkamerstoelen wel toe zijn aan vervanging. Zelf vind ik het altijd fijn een bepaalde woonstijl aan te houden. Zo weet ik zeker dat de spullen in mijn huis bij elkaar passen en een bepaalde sfeer creëren. Wil jij dat nu ook doen maar weet je niet goed welke woonstijlen er zijn en welke goed bij je past, dan lees je hieronder meer over drie bekende woonstijlen.

Industrieel

In veel woonprogramma’s zie je tegenwoordig dat veel huizen worden omgetoverd naar een industriële woonstijl. Deze stijl is dan ook helemaal in. Het draait hierbij om een aantal basiselementen waarmee je vrij eenvoudig de sfeer kunt doorvoeren. In de industriële woonstijl vind je robuuste meubels en een combinatie van leer, hout en metaal. Van de kleuren zwart en grijs wordt veel gebruik gemaakt. Het is dus echt een stoere woonstijl. De fysieke winkels zijn gesloten, maar online vind je tegenwoordig ook een groot aanbod aan interieurstukken. Je kunt bijvoorbeeld een leren fauteuil bestellen of mooie industriële lampen. Via Google kun je bijvoorbeeld ook zoeken op: Industriële stoel online kopen. Zo vind je een groot aanbod van verschillende stoelen.

Bohemian

De bohemian woonstijl is toch stiekem mijn favoriet en kenmerkt zich door drukke prints, veel bloemen en planten en natuurlijke materialen. Je kunt veel kanten op met deze woonstijl waardoor je verschillende woonwensen kunt combineren. Het contrast dat door de bohemian woonstijl benadrukt wordt maak je persoonlijk door etnische elementen van over de hele wereld en zelfgemaakte ontwerpen. Houd je nu niet erg van de drukke sfeer van deze woonstijl, houd de kleurencombinaties dan dicht bij elkaar.

Landelijk

Tot slot de landelijke woonstijl. Bij deze woonstijl staat rust, warme, eenvoud en huiselijkheid uit. Hierdoor vind ik deze woonstijl altijd heel gezellig. Vooral de keuken is bij de landelijke woonstijl belangrijk, vaak is dit een echte woonkeuken waar het gezin samenkomt. Verder kun je om deze stijl te creëren sfeervol maken met bijvoorbeeld spiegels, manden, bijzettafels en glazen woonaccessoires. Natuurlijke stoffen en het gebruik van hout zal je hier ook veel tegenkomen. Zorg voor zachte materialen en warme kleurtinten. Wat je woonstijl ook is, een belangrijke tip is om te zorgen dat je vooraf een duidelijk beeld creëert van jouw wensen. Zo kom je tijdens het verbouwen niet voor onverwachte verrassingen te staan en laat je de spullen in huis goed bij elkaar passen.