Activeer de werkende stoffen

0
183

Het maken van edibles, oftewel gebakken producten gemaakt met wiet, kan best een uitdaging zijn. Het is met name de eerste keer nogal vallen en opstaan. Het is dan ook best makkelijk om een fout te maken en vervolgens niks van de edibles te merken. De volgende tips zullen jou echter helpen bij dit avontuur, en ervoor zorgen dat de edibles die jij gaat maken de beste ooit zijn.

Gebruik niet de beste wiet

Veel mensen willen cannabis van kwaliteit gebruiken, en ook bij het maken van edibles is dit niet anders. Echter is het niet nodig om cannabis van de allerbeste kwaliteit te gebruiken wanneer je er vervolgens mee gaat bakken. Ook heb je niet veel nodig, aangezien je van edibles al snel een sterk effect voelt. Je kan edibles maken van normale cannabis dat je ook rookt, maar je kan ook gebruik maken van bladeren of knipresten. De verschillende eigenschappen van wietsoorten zijn nog wel te merken.

Het activeren van de THC is het belangrijkste onderdeel van het hele proces. Doe je dit niet, dan zullen jouw edibles uiteindelijk ook geen effect geven. Wat je kunt doen is de cannabis over een bakplaat verdelen in de oven en dit voor een uur te verwarmen, terwijl je de cannabis regelmatig omschept. Bij het maken van wietboter doe je dit ook, maar dan in een pan. Je voegt de cannabis toe aan een hoeveelheid boter in een pan en laat dit voor een tijd op het vuur staan, zonder dat het kookt.

Filter altijd, maar wel voorzichtig

Het filteren van de boter is erg belangrijk. Je wil namelijk geen resten van de plant in jouw gebakjes. Voor de structuur van het eten is dat niet fijn, maar ook omdat dit niet lekker smaakt. Filter de boter voorzichtig en met genoeg aandacht. Het gebruiken van een kaasdoek is hierbij het meest gangbaar.

Ga voor een juiste verhouding

Er zijn verschillende dingen te lezen over hoe veel wiet je precies nodig hebt voor bepaalde sterktes van edibles. Dit hangt namelijk af van de hoeveelheid THC die in de wiet zit en hoe veel je per persoon binnen wil krijgen. Over het algemeen is ongeveer twee gram wiet goed voor twintig edibles. Dat zijn dus twintig stukken brownies, plakjes cake, cupcakes, etc. Hoe meer THC er tijdens het bakken verloren gaat, hoe minder sterk de edibles zullen zijn.

Meer weten over het maken van edibles? Kijk op https://www.royalqueenseeds.nl/ voor de allerbeste informatie over alles wat met cannabis te maken heeft en voor het aanschaffen van alles wat jij nodig hebt.