Zelf je tuin opknappen

0
172

Met genoeg geld kan je alles uit laten besteden. Maar dat geeft vaak niet zo veel voldoening als wanneer je zelf je handen uit de mouwen steekt. In de tuin bijvoorbeeld. Daarnaast scheelt dat ook nog eens een hoop geld en weet je zeker dat je de boel krijgt zoals je het hebben wilt. Natuurlijk kan je de hele grote taken uitbesteden of de taken waar je zelf de vaardigheid voor mist. Maar het is ook goed voor je om buiten te zijn en in beweging te komen. De voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen. Hier noem ik wat je bijvoorbeeld kan doen;

Weg met onkruid

In iedere tuin die niet in zijn volledigheid bestraat is, groeit onkruid. Op zich is dat niet zo erg maar het kan wel een onverzorgd uiterlijk teweegbrengen en bij een volledige begroeiging kan het de andere planten, die je wél zelf hebt uitgekozen, verstikken. Dus handen in de handschoenen en graven maar. Als je het helemaal goed wilt doen, kan je het beste onderzoeken welk soort onkruid er in je tuin groeit. Zo weet je hoe je het ’t beste kan verwijderen. Zorg ook voor genoeg plek voor insecten. Veel mensen willen die niet in hun tuin maar ze zijn essentieel voor het ecosysteem.

Eigen meubilair

Wanneer je handig bent aangelegd, kan het nog weleens een leuk en uitdagend project zijn om je eigen tuinmeubilair in elkaar te zetten. Als je goed voor ogen hebt wat je wilt hebben, kan je zo aan de slag. Zeker als je wat ervaring hebt. Wanneer je nog niet zo ervaren bent, is het handig om eerst wat voorbereiding te doen wat betreft ontwerp en de benodigde materialen. Zo is Douglas hout uitermate geschikt voor gebruik buiten. Dat moet je dan maar net weten. Naast dat het maken van eigen meubilair enorm leuk kan zijn, kan het ook nog enorm in kosten schelen wanneer je het vergelijkt met gekocht meubilair met hetzelfde materiaal.

Blijf erbij

Wat je ook doet, met een tuin komt nu eenmaal het nodige onderhoud. We willen allemaal van de buitenlucht genieten in de zomer en thuis is natuurlijk de beste plek. Alles bij de hand en een omgeving zoals jij dat bedacht hebt. Je kan een middag lang nog zo hard gewerkt hebben maar als je het niet beetje bij beetje bijhoudt, zal het een rommeltje zijn tegen de tijd dat het weer zomer is. Hard werk loont en dat is zeker in het geval van een tuin onderhouden meer dan waar.