Jouw lichaam als tempel

Ons lichaam, daar moeten we goed voor zorgen. Niet alleen omdat we ons dan in het moment beter voelen maar vooral omdat ons lichaam dan ook het langst en het gezondst meegaat. We willen het nog weleens gebruiken enkel voor plezier, of dat nu gevaarlijke activiteiten zijn of slechte voeding, als we dat op lange termijn doen, komt dat ons lijf niet ten goede. In deze blog vertel ik je hoe je jouw lichaam onderhoudt, precies zoals het dat verdient. Lees je mee?

Lekker in beweging

Allereerst moeten we in beweging komen en het maakt mij eerlijk gezegd niet uit hoe je dat doet. Veel mensen zeggen dat ze geen tijd of energie hebben om te sporten maar vaak zijn dat excuses. Goed, sporten is niet altijd leuk maar met een wandelingetje hier en een paar oefeningen daar, kom je al een heel eind, duurt het niet lang en ben je toch even bezig. Alles is beter dan enkel en alleen stil zitten.

Goed gevoed

Door te bewegen houden we ons lichaam soepel en sterk maar dat vergt energie. Die energie wordt weer aangesterkt door onze voeding. Je snapt dat als je alleen maar ongezonde maatlijden nuttigt, dat daar weinig voedzaams in zit. Ga in plaats daarvan voor Fit maaltijden! Heel handig, deze maaltijden zijn al zo goed als klaar, bevatten alle stoffen die je nodig hebt en zijn ook nog eens lekker. Zo zie je maar dat een goede verzorging voor je lichaam helemaal geen grote moeite hoeft te zijn.

Tijd voor jouzelf

Dan nog de druk, we leven in een hectische maatschappij en er is altijd wel iets dat moet gebeuren of gedaan moet worden. Dat kan enorm veel stress geven en dat heeft altijd een impact op je lichaam. Neem daarom genoeg tijd om te ontspannen. Plan dit desnoods in! Deze tijd kan je gebruiken om je huid eens lekker te verzorgen, een film te kijken of een boek te lezen. Zo komen jouw geest en je lichaam goed tot rust.

De decoratie van jouw tempel

Als laatste, de titel van deze blog luidt; ‘Jouw lichaam als tempel’. Want dat is een beeld dat veel gebruikt wordt als het gaat om goede verzorging van het lichaam. Maar hoe jouw tempel eruitziet, is voor iedereen anders. En zoveel mensen als dat er zijn, zoveel verschillende vormen en voorkeuren zijn er ook. Dat betekent dat jij jouw tempel mag decoreren hoe jij wilt, of je dit nu met kleding doet, tatoeages of piercings, zolang jij je er goed bij voelt en anderen niet benadeelt, is de decoratie van jouw tempel helemaal aan jou!