Waarom een bedrijfsvideo laten maken?

Veel mensen denken dat een bedrijfsvideo laten maken achterhaald is, echter is dit helemaal niet waar. Anno 2022 zijn er steeds meer bedrijven die kiezen voor een bedrijfsvideo en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Een bedrijfsfilm is de manier om je in de kijker te spelen bij eventuele nieuwe klanten. Je kunt ze op deze manier een stuk beter informeren en loyaliteit opbouwen met je klanten. Communicatie richting je klanten is altijd van groot belang en een bedrijfsvideo laten maken kan hierbij aan bijdragen. Iedereen is tegenwoordig online te vinden en veel mensen willen geen lappen met tekst lezen. Een goede bedrijfsvideo zorgt ervoor dat de klanten toch genoeg informatie krijgen over het bedrijf. Wat zijn nu echt de voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Een video trekt de aandacht!

De grootste reden om te kiezen voor een bedrijfsvideo, is dat het de aandacht trekt van nieuwe klanten. Het brengt veel meer aandacht dan een blok tekst of een afbeelding op je website. Wanneer de nieuwe klant een play knop ziet op de website, is de kans natuurlijk groot dat hij of zij erop klikt. Dit is ook de reden om een bedrijfsvideo te laten maken, zo weet je zeker dat mensen langer op de website blijven. Hoe langer een nieuwe klant op je website zit, hoe groter de kans dat er een aankoop wordt gemaakt. Een bedrijfsvideo kan dus goed helpen met het verhogen van de conversie. Ook zorgt een video voor een prikkeling bij nieuwe klanten en is het vooral bedoeld om te verleiden, informeren en instrueren. De persoon die de video voor je maakt kan ervoor zorgen dat de video onweerstaanbaar wordt voor de kijker.

Animatiefilm laten maken

Animatiefilm laten maken is een heel goed idee als je meer informatie wilt geven op je website. Zo kan dit informatie zijn over een product, maar natuurlijk ook over een dienst die je als onderneming aanbiedt. Animatiefilms worden tegenwoordig vaak gebruikt voor promoties en past goed op de website van iedere onderneming. Je kunt er natuurlijk veel meedoen, maar je moet wel een goede aanbieder vinden. Zoek naar een aanbieder met een ruim portfolio, zodat je alle vorige projecten kunt bekijken. Dit helpt vaak met het maken van een animatiefilm, zo weet je zeker dat ze genoeg ervaring hebben.