Een auto leasen: populair, gewild & voordelig

Lease auto's zijn erg populair. Waarom? Dat is eenvoudig uit te leggen. Lease auto's zijn voordelig, gewild en je hebt de keuze uit verschillende modellen. In dit blog artikel vertellen we je alles over lease auto's. Wat is een lease auto? Waarom een auto leasen? Hoe krijg je een lease auto? Wat zijn de voordelen van een auto leasen? En hoeveel kost een leaseauto?

Wat is een lease auto?

Een leaseauto is een auto die je leaset voor een bepaalde periode. Je betaalt maandelijks of jaarlijks een vast bedrag en daar zitten alle financial lease kosten in, zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Bij het afsluiten van het contract beslis je hoe lang je de auto wilt leasen, met welke kilometerstand en welk type auto. Het kan zijn dat je bij sommige leasingmaatschappijen extra kosten moet betalen als je de auto vroegtijdig wilt inleveren of als je meer dan het afgesproken aantal kilometers rijdt.

Waarom een auto leasen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een auto te leasen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je geen grote som geld kunt of wilt investeren in een nieuwe auto en daarom liever maandelijks of jaarlijks een vast bedrag betaalt. Ook kan het zijn dat je de nieuwste auto wilt rijden, maar niet de prijs wilt betalen om deze te kopen. In dat geval is een leaseauto een uitkomst. Bij het leasen van een auto hoef je geen aanschafprijs te betalen en daardoor kun je in een duurdere of nieuwere auto rijden dan je oorspronkelijk zou kunnen.

Hoe krijg je een leaseauto?

Je sluit het contract met een leasingmaatschappij af en daarna mag je de auto ophalen bij de dealer of garage. Het is mogelijk dat je een borg moet betalen of een aanbetaling, maar dit verschilt per leasecontract en leaseauto. Zodra alles is geregeld, mag je de sleutelt in ontvangst nemen en kun je meteen de weg op!

Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Een auto leasen heeft veel voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Zo hoef je geen aanschafprijs te betalen voor de auto, maar betaal je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag. Daarnaast heb je bij het leaset van een auto geen risico op verlies door waardevermindering, want dat risico ligt bij de leasingmaatschappij. Ook hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten en eventuele reparaties, want die worden meestal gedekt door het leasecontract.

Hoeveel kost een leaseauto?

De kosten van een leaseauto hangen af van verschillende factoren, zoals de looptijd van het contract, de kilometerstand en het type auto. Het is mogelijk om een leaseauto te leasen voor een maandelijks of jaarlijks bedrag. Bij sommige leasecontracten moet je wel een aanbetaling doen of borg betalen, maar dat is niet altijd het geval. Informeer daarom goed bij de leasingmaatschappij naar de precieze kosten van het leasecontract.