Wees lief voor je ogen!

0
243

In het huidige tijdperk, met alle digitalisering, worden onze ogen steeds slechter. Het is al aangetoond dat er steeds meer kinderen een bril moeten door het kijken op tablets, laptops en telefoons. Ondanks dat het digitale tijdperk veel voordelen met zich meebrengt, is dit natuurlijk geen goede ontwikkeling! Het is dus, zeker nu, belangrijk om goed voor je ogen te zorgen. En natuurlijk omdat je ogen een enorm belangrijk zintuig zijn. Wil je weten hoe je ‘lief’ kunt zijn voor je ogen en goed voor ze kunt zorgen? Lees dan hieronder een aantal tips!

Tip 1: in de verte kijken 

Mijn allereerste tip, is een tip gebaseerd op onderzoek. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als je veel op je computer kijkt, het verstandig is om af en toe even weg te kijken van het scherm. Onze ogen zijn namelijk helemaal niet gemaakt om zoveel dichtbij op een scherm te kijken! Ze zeggen dan ook dat het optimaal zou zijn om elke twintig minuten even minimaal dertig seconden in de verte te kijken. Dit kan dus zijn naar buiten, verderop in het huis of gewoon even rondkijken. Het lijkt misschien veel, maar als je zorgt dat dit op een gegeven moment in je systeem doet zul je merken dat het best prima te doen is. 

Tip 2: hou ze in de gaten 

Daarnaast is het belangrijk om je ogen in de gaten te houden. Vaak denken mensen dat als ze even wazig zien, een vlekje zien of iets anders geks, dat het wel weer over gaat. “Dat zal vast niks zijn”, is iets dat ik vaak hoor van vrienden of kennissen. Maar het zijn toch je ogen! Mijn tip is dus om, mocht er iets geks zijn met je ogen of zicht, altijd even een oogarts of opticien hier naar laten kijken. Het kan natuurlijk sowieso geen kwaad om eens in de zoveel tijd je ogen te laten checken, dus doe dat ook gewoon. Want je zult jezelf voor je kop slaan als er een keer toch iets aan de hand is en je hier te laat bij bent. 

Tip 3: als het dan echt zover is…

Tot slot is het belangrijk om, als het dan echt zover is en je aan een bril of lenzen moet, hier dan ook maar aan toe te geven. Dit is belangrijk omdat je anders zult zien dat je veel te veel gaat proberen scherp te stellen. Als je dit doet ben je aan het knijpen met je ogen en fronsen met je voorhoofd, waar je heel veel hoofdpijn (en rimpels!) van kunt krijgen. En een bril dragen is tegenwoordig eerder iets hips dan iets stoms, aangezien er super veel hippe modellen te krijgen zijn! Ga dus gewoon op tijd aan de bril als het nodig is. Bij Charlie Temple heb je bijvoorbeeld hippe en niet hele dure modellen brillen dames of een mooie multifocale bril.