Welk ongedierte kan overlast veroorzaken in de tuin?

Iedere inwoner van Amsterdam en omgeving heeft weleens last gehad van ongedierte in huis. Zo kunnen er onder meer muizen, zilvervisjes en bedwantsen opduiken in jouw woning. Toch kan ongedierte ook buitenshuis voor overlast zorgen. Benieuwd welk ongedierte overlast kan veroorzaken in jouw tuin? Wij zetten in deze tekst een aantal soorten op een rijtje.

1. Mollen

Heb je mollen in jouw tuin? Dan ontstaat er steeds meer schade. Dit ongedierte graaft namelijk een gangenstelsel onder jouw tuin. Het zand voeren zij af naar buiten, waardoor er molshopen ontstaan. Hoe groter het gangenstelsel is, des te meer molshopen er te vinden zijn. Een mol kan daarnaast gangen vlak onder het grondoppervlak graven. Hierdoor kan jouw gazon aangetast worden, evenals bloemen en planten.

Gelukkig zijn mollen op verschillende manieren te bestrijden. Zo kun je ze bijvoorbeeld vangen met een mollenklem. Als het beestje hierin belandt, is hij op slag dood. Wil je dit niet? Gebruik dan een mollenkoker. Hiermee vang je de mol levend. Je kunt ook proberen mollen te verjagen. Dit kan onder andere met ultrasoon geluid.

2. Wespen

Wespen behoren tot het ongedierte dat in de lente en zomer veel overlast veroorzaakt. Dit ongedierte kan jou bijvoorbeeld tot last zijn als je buiten van het mooie weer geniet. Deze kans is een stuk groter als je een zoetigheid bij je hebt. Wespen zijn namelijk dol op zoet eten en drinken en komen hier dan ook op af.

Wil je wespen bestrijden? Dan moet je je bewust zijn van de gevaren. Een wesp kan namelijk steken als je hem in het nauw drijft. Jaag daarom niet op de wespen, maar laat ze zelf in de val lopen. Zo’n val kun je kopen, maar ook zelf maken van een lege frisdrankfles. Vul een val met siroop of een andere zoete drank. Wespen komen hier vervolgens op af en kruipen de val in. Zodra zij er eenmaal in zitten, kunnen ze er niet meer uit.

Ervaar je veel overlast van wespen? Dan is de kans aanwezig dat er een wespennest in de buurt zit. Hiervoor kun je het best een wesp volgen op zijn tocht. Als hij in de buurt van jouw woning een opening in vliegt, is de kans groot dat er een nest zit. Doe in dat geval een beroep op Ongediertebestrijding Amsterdam.

3. Mieren

Net als wespen veroorzaken ook mieren ‘s zomers veel overlast. Deze beestjes doen jou mogelijk geen kwaad, maar het is niet prettig als er veel rondom jouw woning lopen. Mieren kunnen overigens ook in huis opduiken. Reden genoeg om mieren te bestrijden. Gelukkig kun je deze beestjes vrij eenvoudig zelf bestrijden. Giet bijvoorbeeld een aantal dagen achter elkaar kokend water in en over het mierennest. Bereik je hiermee niet het gewenste resultaat? Dan bieden lokdoosjes mogelijk uitkomst.