De beste witte sneakers van Nederland!

0
147

Als jij, net zoals ik, de afgelopen tijd veel op social media aan het scrollen bent zie je steeds vaker witte gympen langskomen. Het maakt niet uit of het Pinterest of Instagram is, ieder model op welk platform dan ook draagt witte lage gympen. Op dit moment is het in Nederland natuurlijk winter. De temperaturen dalen niet zo sterk als mijn opa en oma hebben meegemaakt, maar je kan niet ontkennen dat het soms wel heel koud is buiten. Desondanks lopen er overal mensen rond in deze lage witte schoenen, meestal zonder sokken of met hele kleine ballerina sokjes. Het is een ware hype geworden, die witte schoenen! En waarom ook niet? Het past bij elke outfit, maakt niet uit welke kleur. Ik zag een man ze zelfs in pak dragen!

Kortom, witte schoenen zijn geweldig en iedereen wil ze hebben. Maar, welke zijn nou eigenlijk het beste? Zelf ging ik op zoek door verschillende winkels in Delft langs te gaan. Ik inventariseerde welke merken ze verkochten en vroeg aan de verschillende verkopers waarom sommige meer in trek waren dan anderen. Een van de meest populaire schoenen kwam van het merk Nubikk. De Nubikk schoenen kwam ik vrijwel in elke winkel tegen. Ik besloot te vragen aan een van de verkopers waarom deze schoen zo in trek was. Ze zei dat het hierbij voornamelijk ging om de kwaliteit van de stof. Deze witte schoenen maakten in elk model gebruik van leer. Dit heeft om verschillende redenen de voorkeur van de consument: zo ademt het veel meer dan de plastic variant en is het beter schoon te houden in het natte winterweer.

Na een kwartier met de verkoopster te hebben gekletst over waarom juist deze schoenen zo in zijn raakte ik steeds meer en meer geïnteresseerd. Het ging me steeds minder boeien waarom mensen ervoor kozen om koude enkels te hebben in dit soort schoenen. Toen had ik de knoop doorgehakt, volgende week zou ik zo’n mooi paar witte sneakers kopen. Ik had het onderzoek gedaan en wist dat ik voor Nubikk schoenen ging. Ik was specifiek gevallen op de ijzeren gespjes waarin de veters verwerkt waren. Toen mijn laatste college van die daaropvolgende maandag klaar was racete ik naar de stad om een paar te passen. Ze zaten heerlijk! Ik deed ze niet uit toen ik ze afrekende en naar buiten liep. Ik was in mijn nopjes, totdat ik een stem achter me hoorde van de verkoopster waarmee ik vorige week had gesproken. “Meneer, duizend maal excuses, u heeft Nubikk dames schoenen aan!” , riep ze keihard over straat. Mijn gezicht werd rood, maar ik vermande me. Niemand zou dit doorhebben. “Geen probleem, fijne dag nog!” , riep ik vrolijk en ik stapte snel door.