De leukste teambuilding activiteiten

0
184

Het doen van leuke activiteiten met uw team is heel belangrijk. Ten eerste zorgt dit ervoor dat uw werknemers hun collega’s beter leren kennen en er zo een leukere sfeer op kantoor komt. Bovendien zorgt dit er ook nog eens voor dat de resultaten van het team in zijn geheel toe zullen nemen. Maar wat zijn nou leuke teambuilding activiteiten? In deze blog geef ik u een aantal tips. 

Een sportieve activiteit

Voordat u bedenkt wat voor teambuilding activiteit u wilt gaan doen, is het slim om even na te gaan wat voor types er in het team zitten. Afhankelijk hiervan, kun je een activiteit uitkiezen die hierbij past. Als er in het team een beetje vlotte en ondernemende types zitten, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sportieve activiteit. Bij een activiteit zoals poldersporten kunt u het team opdelen in twee groepen, die tegen elkaar moeten strijden om als eerste te finishen. De teams zorgen ervoor dat uw collega’s moeten samenwerken en de wedstrijd zorgt voor een leuke, competitieve draai eraan. Voorbeelden van andere sportieve teambuildings activiteiten zijn bijvoorbeeld karten, bowlen of een escape room. Op de website fundustry.nl kunt u nog veel meer andere leuke ideeën vinden. 

Een bedrijfsfeest

Een andere goede tip voor teambuilding, is om een bedrijfsfeest te geven. Misschien is dit niet helemaal wat u verwacht bij een teambuilding activiteit, maar veel mensen vinden zo’n feest vaak leuk. Dit is vooral een aanrader als u een wat groter team heeft met een diverse groep mensen. Iedereen kan zelf bepalen hoe gek ze het willen maken en hoe lang ze willen blijven hangen op het bedrijfsfeest. En bijna iedereen houdt wel van het drinken van een borrel! Een leuk idee is om een themafeest te organiseren. Hierdoor moet iedereen een beetje gek verkleed gaan, wat een leuke sfeer creëert. 

Een workshop

Tot slot is het een aanrader om als teambuilding activiteit een workshop te gaan volgen met zijn allen. Het is dan leuk om een workshop te kiezen in iets waarvan u weet dat maar weinig mensen hier ervaring in hebben. Zelf heb ik afgelopen jaar bijvoorbeeld met mijn team een kookworkshop gedaan. Tijdens deze workshop gingen wij een 5-gangen menu koken en vervolgens met zijn allen dineren. Iedereen vond het hartstikke leuk om nieuwe gerechten te leren maken. Bovendien was het diner een goede manier om voor iedereen om met hun collega’s te praten in een informele setting.