Verlovingsring kopen? 5 tips!

0
507

Het vinden van de perfecte verlovingsring voor jou geliefde is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Het aanbod is namelijk ontzettend groot, waardoor jij je mogelijk geen raad weet. In dat geval kies je misschien de verkeerde verlovingsring, waardoor je een flater slaat bij jouw aanstaande. Wij willen niet dat jou dit overkomt. Daarom geven wij jou hier 5 tips die van pas komen bij het kopen van een verlovingsring.

1. Bepaal hoeveel je uit wilt geven

Begin de zoektocht naar een verlovingsring nooit zonder dat je weet wat je uit wilt geven. Wanneer je blanco begint, schrik je mogelijk van de prijzen. Verlovingsringen zijn namelijk niet goedkoop. Dit geldt overigens niet voor alle ringen. Er zijn namelijk ook goedkope verlovingsringen. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte ring te vinden. Wij raden je aan om een realistisch budget te kiezen. Op deze manier voorkom jij dat je ongeoorloofd veel geld uitgeeft aan een verlovingsring.

2. Achterhaal de ringmaat van jouw geliefde

Het belangrijkste in de zoektocht naar een verlovingsring, is de maat van de ring. Verlovingsringen zijn namelijk te koop in verschillende maten. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte ring te vinden. Om de juiste maat ring te kopen, is het belangrijk dat jij de ringmaat van jouw geliefde weet. Dit kun je zelf opmeten, maar het is makkelijker om stiekem een ring mee te nemen wanneer je naar de juwelier gaat.

3. Koop een ring in de juiste kleur

Wie denkt dat er tegenwoordig alleen nog gouden verlovingsringen te koop zijn, heeft het mis. Je kunt namelijk ook voor een zilveren of roodkleurige ring kiezen. Weet je niet welke kleur jij moet kiezen? Kijk dan goed naar de sieraden die jouw geliefde draagt. Indien hier een kleur overheerst, is de keuze niet lastig. Kies in dat geval voor een verlovingsring in dezelfde kleur. Het moet in dat geval wel heel gek lopen wil jouw geliefde de ring niet mooi vinden.

4. Diamant of edelsteen?

De meeste verlovingsringen bevatten een steen. Van vroeger uit kiest men vaak voor een verlovingsring met een diamant. Een diamant is het symbool voor eeuwige trouw. Een mooi gebaar, maar wel duur. Wanneer jij een beperkt budget hebt, kun jij je mogelijk geen diamanten verlovingsring veroorloven. Geen probleem, want je kunt ook voor een ring met edelsteen kiezen. Deze ringen zijn doorgaans aanzienlijk goedkoper.

5. Let op waar je de ring koopt

De meest mensen kopen een verlovingsring bij een juwelier. Je mag er in dat geval van uitgaan dat het een mooie en kwalitatieve ring betreft. Nadeel is dat de ringen hier behoorlijk duur zijn. Om geld te besparen, besluit jij mogelijk een verlovingsring online te kopen. Dit kan, maar hier moet je wel mee oppassen. Je bent namelijk niet altijd verzekerd van de beste kwaliteit ring. Zoek daarom eerst uit of de verkopende partij goed aangeschreven staat. Wanneer dit zo is, kun je zonder problemen online een verlovingsring kopen.